Yoga pentru față: întinerire fără injecții

Acordă doar câteva minute pe zi feței tale și în scurt timp vei observa rezultatele. Este vorba de 4 exerciții de yoga pentru ten care îți vor face un lifting facial fără bisturiu sau injecții.

Autoarea acestui program este Fumiko Takatsu și este originară din Japonia. Ideea de a-l realiza i-a venit odată cu întrebarea pe care și-a pus-o: „Dacă pot să practic yoga pentru corp, de ce nu aș putea să fac același lucru și pentru față?”

Aceasta povestește că a început să practice exercițiile respective după o traumă a feței, care a devenit asimetrică. În câteva luni imperfecțiunea a dispărut, conturul feții revenindu-și la cel din vremea tinereții.

Așadar, tot de ce ai nevoie este câteva minute libere în fața oglinzii, o piele curățită și dorință, restul îți explicăm noi.

1.Pentru a îndrepta pielea de pe frunte

Acest exercițiu va relaxa mușchii de pe frunte și va preveni apariția ridurilor.

Procedează în felul următor: Strănge pumnii ambelor mâni. Încheieturile degetului arătător și mijlociu apasă-le pe centrul frunții și tot apăsat trage-le spre tâmple, după care mai apasă puțin și peste tâmple. Repetă mișcarea de 4 ori.

2.Pentru a întinde pielea de pe gât

Acest exercițiu va preveni apariția bărbiei duble și desfigurarea conturului facial.

Țuguiește buzele și dă-le în dreapta. Vei simți o întindere a obrazului stâng. Întoarce capul în partea dreaptă, ridicând barba la un unghi de 45 de grade. Vei simți că „te ține” în partea stângă. Menține această poziție timp de 3 secunde și mai repet-o odată. Fa la fel și în partea opusă.

3.Pentru a întinde pielea de pe față

Exercițiul va netezi ridurile din zona nasului și a buzelor.

Pune palmele peste tâmple. Apăsând puțin peste ele, trage palmele în sus, întinzând pielea întregii feți. În această poziție spune litera „o” ( se poate și fără sunet), apoi deschide gura maxim de larg și menține 5 secunde. Repetă exercițiul încă de 2 ori.

4.Pentru a netezi pleoapele

Acest exercițiu luptă cu ridurile din jurul buzelor, nasului și a ochilor.

Lasă umerii în jos. Ridică în sus mâna dreaptă și pune vârfurile degetelor pe tâmpla stângă. Degetul mijlociu trebuie să fie la capătul sprâncenei, iar cel arătător chiar pe tâmplă. Întinde ușor pielea, trăgând-o spre mână. Menține această poziție câteva secunde, respirând pe gură. Fă acest exercițiu de 2 ori, apoi procedează la fel și cu partea opusă.

Sursa