Vrei un corp de invidiat? Antrenamentul japonez de 4 minute, e tot de ce ai nevoie!

1480862852_25_tumb_660

Dr. Izumi Tabata a realizat un antrenament, care oferă cele mai bune rezultate pentru un corp ideal. Acesta a constatat că intervalele scurte, dar dificile, de exerciții sunt la fel de eficiente ca şi ore întregi de antrenament moderat. A testat apoi programul pe atleții din Japonia si după şase săptămâni s-au constatat rezultate surprinzătoare.

În rezultatul acestui antrenament, nu ard doar grăsimile, ci se întăresc mușchii, se îmbunătățește circulația sângelui, creşte rezistenţa atletului.

Cum faci antrenamentul japonez?

Execută exercițiul timp de 20 de secunde, cu intensitatea maximă de care ești capabil. Nu trebuie să faci un anumit tip de exerciții, fă ceea ce te interesează: fie așezări, flotări, abdomene, fandări, sărituri cu coarda ş.a. Poţi complica sarcina şi îndeplini exerciții complexe: fandări+așezări, flotări+așezări+fandări.

1480862880_2-1-5_tumb_660

Apoi odihnește-te 10 secunde. Restabilește-ţi respirația complet şi continuă antrenamentul. După 8 astfel de exerciții, fă pauza de 1 minută. Aici se încheie un cilu care durează 4 minute. În timpul antrenamentului poți face 4-5 cicluri – în dependență de pregătirea fizică. Nu te forța prea mult la început.

1480862862_1-1-4_tumb_660

Acest antrenament dă rezultate foarte bune, e suficient să te antrenezi de 2-3 ori pe săptămână. Trebuie să lași mușchii să se odihnească în timpul pauzelor.

1480862850_3-1-4_tumb_660

Utilizând această tehnică, cu ușurință, vei putea face acest antrenament acasă. Tot de ce ai nevoie – cronometru şi multă dorință. Este o opțiune bună pentru persoanele care nu au timp să meargă la sală.

Înainte de antrenament e nevoie să faci o gimnastică ușoară, după – nu uita de întindere.

Fii foarte atent cu astfel de antrenament, dacă ai probleme cardiace şi cu sistemul respirator. Pentru începători şi cei cărora le este contraindicat efortul greu, se recomandă monitorizarea ritmului cardiac în timpul antrenamentului.

Frecvența cardiacă optimă în timpul antrenamentului – de la 144 la 156 bătăi /min. până la 170-180 bătăi/min. Cu toate acestea, acest indicator este foarte personal, cei începători şi persoanele în vârstă nu trebuie să depășească pragul de 120 bătăi /min.

Dacă ţi-a plăcut acest articol distribuie prietenilor!