Unghii „goale”: de ce manichiura naturală revine în trend

Momentul mut așteptat.

Tendința pentru manichiura naturală capătă din nou amploare. Acuma aceasta este chiar mai frumoasă ca niciodată. Industria în sfera manichiurii se află astăzi la vârful cererii. Fetele (chiar și unii băieți) vizitează regulat saloanele de frumusețe în speranța de a obține o manichiură perfectă și de cea mai bună calitate. Desigur că acest serviciu pune în evidență de fiecare dată tendințele – extensiile fiind populare într-un an, unghiile scurte în altul. Cu toate acestea, exista totuși un element care unesc tendințele în materie de manichiură și anume vorbim de prezența lacului cu gel.

Astăzi însă ce vedem? S-a dovedit faptul că cererea pentru o manichiură mai de durată cu gel a scăzut. Unele fete refuză deja să meargă la salon. Ele preferă să-și îngrijească singure unghiile. Cum și de ce s-a întâmplat asta ?

De ce unghiile cu gel sunt în declin ?

Lacul cu gel are momente periodice când explodează de popularitate, după care inevitabil este urmat de un declin. Astăzi, toată lumea refuză lacul cu gel.  Cu toții optează pentru cea mai minimalistă acoperire, similară ca ton, cu pielea mâinilor. Pentru prima oară, cu toții au început masiv să se dezică de gelul pentru unghii în perioada primei carantine. Atunci, pur și simplu nu existau alte opțiuni. Saloanele au încetat să mai funcționeze, prin urmare, oamenii au început să se descurce de acasă în a-și menține igiena și aspectul unghiilor, la minimum. O perioadă, oamenilor chiar au început să le placă aceste „unghii goale”. În scurt timp, însă, pur și simplu s-au plictisit de ele. Cu toții desigur că au reușit să- și restaureze unghiile după lacul cu gel dar, îndată ce meșterii și-au redeschis saloanele, toată lumea a fugit la salon cu noile idei de manichiură.

Ce ne spun casele de modă ?

Acum, însă, lacul cu gel este din nou în declin. De ce? Este simplu: vectorul tendințelor mondiale este îndreptat spre tot ce este natural: haine, machiaj, manichiură. Cu alte cuvinte, unghiile nude astăzi sunt în căutare. La această tendință recurg echipele de frumusețe, care însoțesc spectacolele brandurilor de renume mondială la Săptămânile Modei. Printre aceștia se numără Channel, Dior. Chiar și maestrul vedetelor din SUA, Tom Bachik, care este renumit pentru cele mai extravagante lucrări, la fel pune accent pe naturalețe.

Tendința spre naturalețe

Deci, oricât de frumoase ar părea modele extravagante de culoarea curcubeului, cu toții avem tendința de a ne întoarce la naturalețe, este doar o chestiune de timp. Dacă deja au existat momente când erai înnebunită după unghii de 5 cm și desene strălucitoare, atunci îți sugerăm să-ți îndrepți privirea asupra unghiilor „ goale”. Ai putea să le faci și singură sau să rogi maestrul să -ți facă p manichiură simplă. Apropo, ai putea prinde doi iepuri deodată dacă pe post de strat protector vei folosi un lac medical care îți va întări unghiile și totodată vei obține efectul unghiilor nude.