Unde să mergi iarna: top 10 locuri în Europa

Iarna în Europa este diferită: în nord – ninsori abundente și săptămâni însorite, Marea Mediterană atrage o vreme însorită, iar partea centrală – cu cafenele confortabile și o atmosferă de Crăciun. Acesta este cel mai bun moment pentru a vizita mega orașe și sate: în acest moment nu există un aflux de turiști, așa că puteți vizita mai multe locuri interesante, și veți aprecia și reducerea prețului din cauza extrasezonului.

1. Rovaniemi, Finlanda

Clișeele de Crăciun bine stabilite se aplică la Rovaniemi ca niciun alt loc. Aceasta este reședința pământească a lui Moș Crăciun. Bărbosul preferat al tuturor locuiește într-o peșteră, iar prezența zăpezii și a renilor face atmosfera și mai festivă. Muzeul Arktikum oferă o idee despre viața acestor latitudini.

Sfat util: temperatura scade sub punctul de îngheț mai des decât crește deasupra acesteia. Prin urmare, trebuie să luați haine calde de iarnă.

2. Piețe de Crăciun: Germania și Austria

În decembrie se deschid târguri în Germania și alte țări din centrul Europei, impregnate de o atmosferă romantică de Crăciun. Aici puteți cumpăra de toate: de la turtă dulce până la clopoței de sanie și tot felul de bunătăți, care se servesc cu un pahar de vin fiert cald.

Sfaturi utile: Târgurile din Köln, Viena și München atrag mulțimi de turiști, dar târgurile din orașele mici pot fi o surpriză plăcută.

3. Abisko, Suedia

Cel mai îndepărtat loc din nordul Europei la care se poate ajunge cu trenul este Abisko din Laponia. Aceasta este o adevărată descoperire pentru iubitorii iernilor aspre. Soarele nu răsare timp de câteva săptămâni în decembrie și ianuarie, așa că acesta este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a urmări epica auroră boreală. Aici puteți merge și la schi prin parcul național și vă puteți bucura de o plimbare cu câinele.

Sfat de top: Opriți-vă lângă Kiruna și vizitați faimosul hotel de gheață.

4. Atena, Grecia

Nu are rost să scoateți prin Photoshop 500 de persoane din cea mai bună fotografie a Partenonului. Dar dacă veniți aici iarna, nu veți avea o astfel de problemă. Toate dezavantajele vacanțelor de vară – aglomerația, prețurile mari pentru turiști, căldura extremă, cozile, poluarea aerului – lipsesc cu desăvârșire iarna. Acesta este momentul cel mai potrivit pentru a vizita atracțiile antice ale țării și pentru a face cunoștință cu cultura locală.

Sfat util: Încercați să faceți o excursie în jurul insulelor, dar nu uitați: majoritatea locuințelor nu se închiriază iarna.

5. Copenhaga, Danemarca

În timpul unei ierni fabuloase în Europa, o vizită la casa lui Hans Christian Andersen este obligatorie. Uitați de celebra Mica Sirenă și îndreptați-vă către barurile și cafenelele confortabile din oraș pentru a urmări zăpada căzând de afară. În inima orașului se află parcul de distracții Tivoli din secolul al XIX-lea, care arată romantic și sentimental în timpul Crăciunului, încălzind vizitatorii cu lumini festive și vin produs local.

Sfat de top: profitați de o masă la Noma, considerat cel mai bun restaurant din lume (locurile se umplu foarte repede, așa că asigurați-vă că rezervați cu luni în avans).

6. Budapesta, Ungaria

Cupluri care patinează ținându-se de mână, expirând pufături de abur în aerul geros… Nu există loc mai bun pentru a li se alătura decât pitorescul parc Városliget din capitala Ungariei, cu uriașul său patinoar în aer liber. Înghețați după schi? Budapesta este renumită pentru băile termale magnifice.

Sfat util: noaptea, încercați să găsiți barurile din categoria „pub-ruina” – acestea sunt localuri de băuturi create în clădiri abandonate.

7. Jasna, Slovacia

În Slovacia puteți merge la schi la prețuri accesibile. Costul închirierii de cazare și mâncare este, de asemenea, destul de accesibil, iar prietenia locală nu poate fi comparată cu aroganța pârtiilor alpine. Stațiunea Jasna este cea mai bună din Slovacia, este situată printre impenetrabilii Munți Tatra, cu pante lungi, pe marginile cărora cresc conifere acoperite de zăpadă.

Sfat util: zborurile directe către Slovacia pot fi costisitoare, așa că ajungeți acolo cu conexiuni.

8. Andaluzia, Spania

O parte din Andaluzia este situată la sud de coasta africană, ceea ce explică climatul blând de iarnă. Locuința este ieftină, nu există mulțimi mari de turiști în apropierea unor obiective atât de faimoase precum palatul fortăreață Alhambra de lângă Grenada sau Catedrala din Sevilla. Viața de noapte plină de viață și felul de mâncare local de tapas fac aceste locuri deosebit de atractive pentru turiști.

Sfat util: dacă vă plac plimbările pe zăpadă, asigurați-vă că vizitați Sierra Nevada de lângă Grenada.

9. Transilvania, România

Castelul lui Dracula când soarele strălucește și oile pasc pe câmp nu este posibil, nu-i așa? Merită să priviți cerul gri-plumb, copacii goi și un strat subțire de zăpadă în jur. Brașovul și Sighișoara sunt separate de două ore cu trenul și sunt orașe medievale magnifice care sunt în mare parte asociate cu Vlad Țepeș, cunoscut sub numele de Dracula.

10. Veneția, Italia

Carnavalul extraordinar de frumos și fantastic de la Veneția are loc în februarie. Este unul dintre cele mai strălucitoare evenimente din Europa. Costumele extraordinar de realiste și măștile de culori sinistre spun povestea orașului de pe canal. Participarea la dansurile costumate este destul de costisitoare, în ciuda acestui fapt, există întotdeauna posibilitatea de a urmări gratuit ce se întâmplă cumpărând o mască pe stradă. Trebuie doar să fiți pregătiți pentru un mare pandemoniu.

Sfat util: Rezervați-vă cazarea în avans și este mai bine în vecinătatea Veneției. Călătoria cu trenul dus-întors în aceeași zi va costa mult mai puțin.