Un text pătrunzător, care îţi taie respiraţia!

5252-min

Cind i-a murit sotia, George Carlin, un cunoscut satirist al anilor 70-80, a scris aceasta poveste incredibil de expresiva, relevanta si astazi.

“Paradoxul vremurilor noastre este ca avem cladiri mai mari, dar suflete mai mici, autostrazi mai largi, dar minti mai inguste.

Cheltuim mai mult dar avem mai putin, cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin.

Avem casele mai mari, dar familiile mai mici, avem mai multe comoditati, dar mai putin timp.

Avem mai multe cunostinte, dar mai putina judecata, mai multe functii, dar mai putina minte, mai multi experti si totusi mai multe probleme, mai multa medicina, dar mai putina sanatate.

Bem prea mult, fumam prea mult, cheltuim prea nesabuit, ridem prea putin, ne enervam prea tare, conducem prea repede, ne culcam prea tirziu, ne sculam prea obositi, citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam prea rar.

Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar si urim prea des. Am invatat cum sa ne cistigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata. Am adaugat ani vietii si nu viata anilor.

Am ajuns pina la luna si inapoi, dar avem probleme cind trebuie sa traversam strada, sa facem cunostinta cu noul vecin.

Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari, dar nu si mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat solul. Am cucerit atomul, dar nu si prejudecatile noastre. Scriem mai mult, dar invatam mai putin. Planuim mai multe, dar realizam mai putine. Am invatat sa ne grabim, dar nu si sa asteptam.

Am construit mai multe calculatoare pentru ca sa detina mai multe informatii, sa produca mai multe copii ca niciodata, dar comunicam din ce in ce mai putin.

Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei incete, oamenilor mari si caracterelor meschine, profiturilor rapide si relatiilor superficiale.

Acestea sunt vremurile in care au crescut veniturile, dar avem mai multe divorturi, case mai frumoase, dar camine destramate.

Acestea sunt vremurile in care avem excursii rapide, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale si pastile care iti induc orice stare, de bucurie, de liniste si moarte.

Sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine, dar nimic in interior.

Vremuri in care tehnologia iti poate aduce aceasta scrisoare si in care poti decide fie sa impartasesti acest punct de vedere, fie sa stergi aceste randuri.

Aminteste-ti sa petreci cit mai mult timp cu persoanele iubite, pentru ca nu vor fi linga tine o eternitate.

Aminteste-ti sa-l imbratisezi cu dragoste pe cel de linga tine pentru ca aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa nimic.

Aminteste-ti sa spui TE IUBESC partenerului si persoanelor pe care le indragesti, dar mai ales sa o spui din inima.

O sarutare si o imbratisare vor alina durerea atunci cind sunt sincere.

Aminteste-ti sa-i tii pe cei dragi de mina si sa pretuiesti acel moment pentru ca intr-o zi acea persoana nu va mai fi linga tine.

Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp sa impartasesti gindurile pretioase pe care le ai.

Viata nu se masoara in numarul respiratiilor, ci in momentele care ne taie respiratia”.