Un ou în loc de șampon: cum să-ți speli corect părul cu acest produs naturist

Componentele care le conține oul s-au dovedit a fi destul de eficiente pentru scalp și păr. Astfel, mai multe procese și simptome pot fi cu ușurință eliminate. Deci, prepararea și utilizarea corectă a unei măști cu ou îți va permite să scapi de mătreață, mâncărime, fragilitate, căderea părului și multe altele.

De ce este atât de important să folosești oul în calitate de șampon

Înainte de a utiliza oul pe post de șampon, ar trebui să te familiarizezi cu principalele avantaje ale acestui produs. Astfel, ai putea afla cele mai semnificative recomandări și indicații pentru utilizarea oului de găină în locul produselor profesionale de îngrijire a părului.

În componența albușului și gălbenușului de ou intră microelemente benefice. Acestea au un efect pozitiv atât asupra pielii scalpului, cât și asupra părului în sine. Cei mai nutritivi compuși care- i găsești într-un ou obișnuit sunt:

1. Minerale

Dintre minerale, este necesar să menționăm componente precum fier, potasiu, sodiu, calciu și fosfor. Acești compuși au un efect pozitiv asupra proceselor metabolice din întregul organism. De asemenea, aceștia reglează umiditatea scalpului, contribuie la recuperarea mai rapidă a deteriorării părului. Printre altele, aceste minerale previn căderea nedorită a părului și întăresc foliculii.

2. Un complex de vitamine

Ouăle sunt bogate în vitamina E, care este folosită pentru a activa și produce compuși esențiali precum elastina și colagenul. Aceste substanțe face părul mai elastic și mai strălucitor. Trebuie remarcat prezența vitaminei D- un element util care are o influență benefică asupra rezistenței firelor de păr și previne căderea acestora. Printre altele, în ou poți găsi o mulțime de vitamine de tip B – ajutori eficienți împotriva mătreței. Vitamina A, care se regăsește și în compoziția moleculară a oului, are un efect pozitiv asupra proceselor de regenerare din întregul organism, inclusiv asupra scalpului.

3. Lecitina

Este un component deosebit de important care normalizează funcția foliculelor de păr la nivel celular. Prezența acestui compus în ou, îți permite să obții cea mai profundă restaurare a scalpului și firelor de păr. Printre altele, lecitina are un efect benefic asupra pielii prea uscate. Aceasta se explică prin posibilitatea ei de a readuce nivelul natural de umiditate a părului.

4. Aminoacizi

În compoziția oului mai putem găsi un număr mare de aminoacizi care cresc rezistența părului la un mediu extern destul de agresiv. Acești compuși, formează un strat mic între scalp și firele de păr, ceea ce reduce probabilitatea apariției mătreței. De asemenea, aceste substanțe au un efect pozitiv asupra proceselor metabolice din organism.

Dacă organismului îi lipsește oricare dintre componentele de mai sus, se observă diferite procese de deformare care afectează grav țesuturile structurale și țesuturile șuvițelor de păr. Ca urmare a acestor modificări, părul crește mai încet iar odată cu acest lucru, crește și fragilitatea.

Avantajul incontestabil al spălării părului cu ou este capacitatea de a folosi diverse formule și rețete în fiecare zi, în timp ce beneficiile vor persista pe toată perioada. Indiferent de tipul părului, oul este benefic absolut pentru orice caracteristici structurale. Compușii care se regăsesc în ou sunt necesari atât pentru a elimina fragilitatea, cât și pentru a crește procesele de regenerare din interiorul scalpului și a șuvițelor.

Printre altele, rețetele cu ou pot fi benefice în cazul unor senzații incomode precum mâncărime, roșeață și multe altele.

Rețete

Un aspect foarte important a utilizării ouălor pentru păr este simplitatea în prepararea rețetelor. Acestea pot fi ușor pregătite în condiții de casă. Absolut oricine poate prepara aceste rețete, fără abilități sau echipamente speciale. Cel mai important lucru este să urmezi instrucțiunile de mai jos pas cu pas și să respecți cu atenție proporțiile.

Gălbenușul de ou funcționează bine cu următoarele alimente:

1. Mierea

Pe lângă întărirea structurii firelor de păr și a scalpului, o trăsătură caracteristică a acestui mix este capacitatea de a obține o transformare frumoasă a nuanței părului blond. Pentru a pregăti un remediu cu ou și miere, trebuie să folosești 1-2 ouă întregi și să separi gălbenușul de ele. Apoi ar trebui să amesteci gălbenușul cu miere cu ajutorul unui tel obișnuit. Dacă mierea s-a dovedit a fi prea zaharoasă, atunci acesta poate fi încălzit într-un cuptor cu microunde sau într-o baie cu apă. Această compoziție poate fi folosită atât ca șampon, cât și ca mască.

2. Muștar cu sare

O trăsătură caracteristică a acestei rețete este întărirea semnificativă a țesuturilor structurale ale părului și o îmbunătățire a fluxului de sânge către foliculi și scalp. Produsul pregătit are un efect pozitiv asupra creșterii în continuare a șuvițelor de păr. Astfel părul devine mult mai puternic și cade mai rar. Pentru a pregăti compoziția, trebuie să folosești 2 linguri de muștar natural, o lingură de sare și gălbenuș de la 2 ouă. Apoi, toate aceste ingrediente se mestecă bine cu un tel.

3. Uleiuri esențiale

O compoziție similară este folosită de obicei pentru diverse iritații care se pot observa pe scalp. Pentru a prepara o astfel de rețetă, utilizăm 2 ouă întregi (fără a separa gălbenușul de albuș),apoi adăugăm 4-5 picături de ulei esențial în amestec. Dacă părul tău este de tip gras, ar trebui să folosești în acest compus lămâie, bergamot sau rozmarin. Pentru părul uscat, uleiul de paciuliu sau romaniță sunt perfecte. Dacă firele nu se bucură de o densitate mare, trebuie să adaugi scorțișoară, lavandă, mentă sau cimbru.

4. Chefir

Această rețetă este folosită nu numai pentru creșterea și întărirea foliculelor de păr. Scopul principal al acesteia este de a hidrata temeinic scalpul și buclele. Pentru această mască vom avea nevoie de un gălbenuș de ou și să-l amestecăm cu aceeași cantitate de chefir – aproximativ 2 linguri.

5. Cafea

Combinația de cafea-ou este folosită pentru a accelera creșterea foliculilor, a spori luminozitatea și strălucirea părului iar mătreața dispare foarte repede. Este deosebit de important să folosești în această rețetă numai produse proaspăt măcinate, evitând cafeaua solubilă – altfel efectul va fi zero. Pentru a pregăti amestecul, se ia o linguriță de cafea pentru fiecare gălbenuș de ou. După  aceasta, compușii sunt amestecați bine cu un tel.

6. Aloe vera

Prezența acestui ingredient în rețeta de îngrijire a părului îmbunătățește proprietățile regenerative ale șuvițelor și scalpului. Pentru a pregăti compoziția, este necesar să amesteci gălbenușul de ou cu extractul de aloe vera. Printre altele, acest produs te va ajuta să obții o strălucire sănătoasă și naturală.

Pe lângă rețetele de mai sus, ar trebui să acorzi atenție și la beneficiile prezenței produselor alcoolice în măști. Ca urmare a utilizării amestecului coniac- ou are loc accelerarea creșterii firelor de păr. Această mască este benefică pentru acele persoane care au tendință mare de a forma mătreață și diverse straturi de grăsime.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 2 linguri de coniac de calitate, 2 gălbenușuri de ou și două lingurițe de suc de lămâie. Apoi ingredientele sun amestecate într-un singur recipient. Dacă ai păr scurt, proporțiile de mai sus pot fi reduse la jumătate.

Cum să aplici corect măștile ?

Înainte de a aplica una dintre rețetele de mai sus în practică, ar trebui să te familiarizezi cu recomandările și sfaturile care vin anume pentru tipul tău de păr. Primul lucru la care ar trebui să acorzi atenție este spălarea părului. Pentru aceasta ar trebui să folosești mișcări mișcări circulare. Nu trebuie să freci puternic componentele componentele în scalp. În caz contrar există șanse să deteriorezi straturile superioare ale pielii cu unghiile. În acest caz, trebuie utilizate exclusiv vârfurile moi ale degetelor.

Dacă măștile sunt utilizate pentru a consolida structura părului și a foliculelor, este necesar să le ții pe cap de la 10 la 15 minute, în funcție de lungimea părului și intensitatea proceselor degenerative.

Pe lângă recomandările de mai sus, trebuie să acorzi o atenție deosebită și la modul în care clătești părul. Astfel, ar trebui să folosești apă caldă. Cu toate acestea, dacă în mască ai adăugat nu doar gălbenușul dar și albușul, cel mai bine este să clătești părul cu apă rece. De altfel, albușul începe să se prepare la tine în cap. După de părul și scalpul au fost clătite de mască, următorul pas este clătirea șuvițelor și a pielii folosind perfuzii din plante. Deși acest pas nu este obligatoriu, utilizarea diferitor extracte din plante va permite să creșteți eficiența măștii pe care ai aplicat-o recent.

Când folosești măștile din ou, nu este recomandat să utilizezi concomitent și componentele chimice clasice. Acest lucru va reduce eficiența măștii aplicate. Pentru clătire, experții recomandă urzica, mușețelul și rozmarinul.

Recenzii

Înainte de aplica formulele enumerate mai sus, ar fi bine să citiți recenziile reale ale persoanelor care au folosit deja aceste rețete. Astfel, pot fi evitate efectele adverse pentru a obține efectul scontat. După cum arată analiza opiniilor persoanelor, utilizarea ouălor în combinație cu alte produse permite obținerea unui rezultat mai eficient care poate concura cu ușurință cu produsele de îngrijire personală care le procurăm de la magazin. Persoanele au remarcat un efect bun (eliminarea mătreței, îmbunătățirea caracteristicilor structurale ale părului și multe altele), numai dacă aceste măști sunt aplicate pe o perioadă de cel puțin 3 luni.

Nu s-au remarcat efecte speciale nedorite în urma folosirii măștilor explicate mai sus. Unicul efect ar fi buclele lipite după utilizarea măștii cu ou. Pentru a evita acest neajuns, este necesar să urmezi cu atenție sfaturile enumerate mai sus ce ține de modul de spălare și clătire corectă a scalpului și șuvițelor.