Tunsori perfecte atât la 20, cât și la 50 de ani: idei clasice atemporale

Este general acceptat faptul că , odată cu vârsta, o femeie ar trebui să renunțe la elementele obișnuite ale stilului ei și să treacă la ceva nou și mai „matur”. Cu toate acestea, stiliștii consideră că o tunsoare aleasă corect, poate fi purtată pe tot parcursul vieții.

Se spune adesea că părul este principalul accesoriu al fiecărei femei. Într-adevăr, o culoare și o tunsoare bine alese, te transformă. Dacă însă nu ai avut noroc de un stilist bun sau de nuanța aleasă, coafura de va priva de prospețime, atractivitate și naturalețe.

Tendințele în materie de coafuri pentru femei se schimbă constant – și a ține pasul cu ele dar cu atât mai mult să -ți crești din nou părul pentru alte experimente de frumusețe nu este atât de ușor !

Cu toate acestea, există o multitudine de variante ale așa numitor „clasice atemporale”. Este o altă întrebare însă, dacă ele într-adevăr sunt mereu actuale.

Celebritățile se confruntă adesea cu critici atunci când își arată noul stil în fața întregii lumi. Cineva consideră inacceptabilă tunsoarea modernă cu bărbierirea tâmplelor. Recent, această tunsoare este preferata Prințesei Charlene de Monaco, în vârstă de 42 de ani. Alții însă o critică pe Nelli Kobzon, în vârstă de 70 de ani, care încă poartă părul lung.

În poza de mai sus puteți observa tunsoarea curajoasă a Prințesei Charlene de Monaco.

Desigur, astfel de prejudecăți reprezintă cea mai evidentă manifestare a stereotipurilor frumuseții. Totuși, la urma urmei, cu greu cunoști multe femei care, odată cu vârsta, nu au abandonat părul lung și coafurile complexe în general.

Stiliștii confirmă faptul că unele coafuri într-adevăr nu aparțin categoriei „clasice atemporale” și le avantajează doar pe cele mai curajoase femei sau pe cele care își mențin cu încăpățânare și succes în toate modurile posibile. În imaginea de mai jos o puteți vedea pe Nelly Kobzon cu tunsoarea sa mai lungă.

Și totuși, ar fi greșit să spunem că după o anumită vârstă, este necesar să-ți schimbi imaginea. Există anumite tunsori care sunt potrivite absolut pentru toate femeile, atât la 20, cât și la 50 + ani. Ele pot fi purtate zeci de ani. Cel mai important lucru este, însă, alegerea unei forme și a unei lungimi potrivite.

În primul rând, să vorbim despre părul lung, care, se presupune că nu se potrivește deloc doamnelor mai mature. Într-adevăr, dacă părul tău nu se poate lăuda cu un volum pe măsură, șuvițele lungi și bine îngrijite nu sunt suficiente.

Opțiuni pentru părul lung

Femeile care iubesc părul lung, ar trebi să opteze pentru tunsori în cascadă. Aceasta este o alegere perfectă pentru orice vârstă. Este foarte important aici să urmezi regula stratificării. Aceasta este o tunsoare extrem de dificilă, care necesită atât înțelegerea dorințelor tale clare, cât și o abordare competentă din partea stilistului. Bretonul lejer și neglijent va arăta organic cu acest tip de coafură. Este neapărat să îți faci asimetrie care este mereu actuală și arată foarte elegant, – ne sugerează stilistul salonului de frumusețe BAR SPA, Polina Kaurova.

Dacă vorbim despre opțiuni mai scurte, atunci cea mai versatilă soluție va fi o tunsoare de tip bob

„Vă spun din proprie experiență că această tunsoare arată bine atât pe femeile de diferite vârste, cât și oricărui tip de păr, chiar dacă este foarte subțire. Cel mai important lucru este să aveți grijă în momentul în care faceți această tunsoare, rugați stilistul să nu lase puful și să vă tundă corect. Acest lucru este important pentru ca tunsoarea să arate blândă și moale. Pentru ca aspectul să fie mai jucăuș, aș sugera un breton oblic sau unul de tip cascadă. Astfel, vei obține un efect neașteptat de frumos”, recomandă un specialist.

O decizie la fel de reușită ar fi alegerea în favoarea unei tunsori carre – nu degeaba aceasta mereu este confundată cu tunsoarea bob!

„Tunsoarea de tip carre se formează în funcție de forma feței, lungimea gâtului, forma urechilor. În unele cazuri, bretonul s-ar potrivi perfect, în alte cazuri și absența lui va avea același efect. Vreau să menționez faptul că o vopsire interesantă, va oferi tunsorii tale un aspect și mai atractiv. Nu contează dacă ai 18 sau 45 de ani – balayage sau shatuch va reda o prospețime oricărei tunsori complexe”, crede stilistul.

Cel mai des, la o vârstă înaintată, femeile se decid la tunsori maxim de scurte. Acest lucru, după părerea stilistului, este o decizie corectă și „înviorătoare”.

Cel mai bine ar fi să alegi o tunsoare pixie gradată. Cu ea îți poți permite chiar și o porțiune rasă. Dar aceasta însă, nu mai este o tunsoare universală.

„Această tunsoare nu va face o fată de 20 de ani să pară mai bătrână dar va întineri considerabil o doamnă de 50 de ani. Ai o mulțime de opțiuni de stil cu această tunsoare. Aici, desigur, totul depinde de mâinile maestrului și cum te vede el. Îți recomand o tunsoare neglijentă cu niște șuvițe care să iasă în evidență. Cu siguranță se va potrivi tuturor, ”sugerează Polina Kaurova.
Voi ce părere aveți, ce tunsori și coafuri sunt potrivite pentru femeile de toate vârstele ?