
De ce lucruri ar trebui să ții cont atunci când alegi o tunsoare dacă ai fața rotundă
Tunsoarea perfectă ar trebui să fie aceea care îți place anume ție. Dar în cazul în care ți-ai dori să îngustezi vizual fața, ar trebui totuși să atragi atenția la câteva aspecte.
Bretonul oblic și cărarea laterală. Liniile diagonale care intersectează fața, o lungesc vizual. Bretonul drept și cărarea purtată pe mijloc, din contra, creează linii orizontale care accentuează și mai tare forma ovală.
Volumul la rădăcină. Crearea volumului la rădăcini, schimbă proporțiile dintre lungime și lățime. Acesta lungește vizual fața.
Șuvițele alungite pe lateral. Șuvițele de păr mai lungi pe lateral, acoperă pomeții și obrajii.
Iată câteva tunsori care sunt perfecte pentru o față rotundă.
1. Tunsoarea scurtă de tip PIXIE
Acest model se potrivește femeilor cu bărbie îngustă. Tunsoarea dată alungește gâtul datorită faptului că în spate, părul rămâne scurt iar în părțile laterale, părul arată neted și ascuțit. Bretonul oblic, lungește fața vizual.
Dacă ai dori să încerci tunsoarea PIXIE, roagă coaforul să nu folosească mașina de tuns. Propune-i să utilizeze doar foarfeca și pieptenele. Doar așa, vârfurile părului tău vor arăta mai moi. Corectarea coafurii PIXIE trebuie să se facă o dată la 4-6 săptămâni.
Aranjarea părului acasă nu necesită mult timp. Trebuie doar să usuci șuvițele, pieptănându-le mai întâi înainte și spre stânga, apoi înainte și spre dreapta. Spre final aplică un ser pentru ca părul tău să arate mai neted.
2. Tunsoarea BOB
Șuvițele stratificate specifice acestei tunsori, accentuează trăsăturile feței, astfel încât volumul de la rădăcină și buclele ușor ondulate pun în evidență ochii și buzele.
Dacă mama natură nu te-a înzestrat cu părul creț, roagă frizerul să te tundă folosind aparatul de ras și apoi să utilizeze foarfeca de filat pentru a obține capete ușor texturate.
Poți experimenta cu aranjarea părului chiar și acasă. De exemplu, încearcă să-ți faci părul ondulat folosind placa sau ondulatorul.
3. Tunsoarea BOB și cărarea laterală
Șuvițele aranjate în partea laterală, distrag atenția de la simetria feței iar lungimea părului cu câțiva centimetri sub bărbie, întinde vizual ovalul feței.
La salon, roagă coaforului să nu îți facă o tăietură tocită la capete. Lasă firele să arate puțin stratificate.
Acasă, poți aranja această tunsoare folosind o spumă la rădăcină, iar apoi înclinând capul înainte, usucă părul cu feonul. Cu ajutorul plăcii de păr, ai putea să-ți faci o ușoară linie ondulatorie.
4. Caret gradat și alungit
Buclele netede și strălucitoare creează senzația unui păr lustruit. Șuvițele gradate care cad sub claviculă, alungesc vizual fața.
Dacă părul tău are o textură subțire, roagă-ți stilistul să facă șuvițele gradate doar în față. Dacă din contra, părul tău este mai dens, ai nevoie de șuvițe gradate în partea din spate.
Pentru aranjarea acestei tunsori, usucă-ți părul folosind o perie rotundă. Dacă dorești, ai putea spre final, să aplici un ser pentru a reda părului tău strălucire și cu o placă să-ți aranjezi vârfurile.
5. Tunsoarea de tip CASCADĂ
Tunsoarea de tip cascadă este perfectă pentru femeile care au păr de lungime medie sau lung. Spune-i stilistului că dorești să îngustezi puțin ovalul feței. Lasă coaforul să păstreze volumul de la rădăcina părului. Cere ca spre capete să folosească foarfeca de filat. Acest lucru va crea, vizual, efectul de cascadă.
Dacă te hotărăști la această tunsoare, pregătește-te pentru că va trebui să ți-o aranjezi zilnic. Dacă îți dorești ca această tunsoare să arate bine, aplică mai întâi spuma pe părul umed, iar apoi usucă-l. În același timp trebuie să folosești un pieptene rotund cu peri. Spre final, poți aplica o soluție care ar reda volum pentru rădăcini.