Trendul acestei veri: manichiura cu praf de sclipici. Vezi cele mai originale idei

Manichiura cu praf de sclipici a cucerit deja femeile din întreaga lume. Datorită acestui trend, în această vară orice femeie va putea străluci la propriu și la figurat. Reprezentanții „nail art” au grijă ca în fiecare sezon unghiile să iasă în evidență cu ceva deosebit. De data aceasta, se pare că au reușit la maxim, transformând unghiile în adevărate bijuterii. Dar să știi, că această tendință propune nu doar manichiură pentru ocazii speciale, dar și pentru fiecare zi.

vezi si Cele mai frumoase modele de unghii roz cu gel pudrat, cu sclipici, pal, neon, bombon

Tipurile de manichiură cu praf de sclipici

De-a lungul timpului, manichiuristele au folosit sclipiciul pe unghie în diverse moduri. De fiecare dată, însă, rezultatul obținut avea mai multe neajunsuri, cum ar fi suprafața gruntoasă, stratul prea gros sau durabilitatea scurtă. Ultimul trend în acest sens, se pare că a ajuns la efectul ideal: suprafață netedă și lucioasă, efect de durată datorită gelului și, desigur, un aspect specaculos al unghiilor. Toate acestea se pot obține foarte ușor. Trebuie șlefuită perfect unghia, după care trebuie aplicat uniform praful de sclipici, iar la final, se toarnă un lac sau un gel transparent.

Așadar, procedura e destul de simplă, secretul unghiilor sclipitoare rămănând în nunanța/nuanțele care vor fi ales/e pentru manichiură. Iată câteva propuneri în acest sens.

Manichiura cu sclipici „cărăbușul”

Tipul de manichiură „cărăbuș” poartă această denumire datorită nuanțelor asemănătoare cu ale acestei insecte. Jocul culorilor de la verde spre violet are un efect ce-ți va aminti nu doar de cărăbuș, dar mai de grabă de un cameleon a cărui culoare se schimbă în dependență de anumiți factori. În cazul acestui tip de manichiură factorul este lumina, dar și baza aleasă ( aprinsă, stinsă, intensă sau întunecată).

Manichiura cu sclipici holografic

Pentru a realiza manichiura holografică este nevoie de un pigment argintiu. Acesta poate fi aplicat fie pe o bază de culoare albă, fie neagră, pentru un efect mai intens, dar pot fi folosite și alte nuanțe. Acest tip de manichiură este cel mai actual în perioada sărbătorilor de iarnă, dar se potrivește perfect și pentru vară.

Manichiura cu praf de sclipici „aurora boreală”

Deși este foarte asemănătoare cu manichiura „cărăbuș”. Aurora boreală de pe unghii se foarmează doar pe nuanțe de culori reci, adesea: albastru, violet sau verde smarald.

În acest caz unghiile vor fi mereu întunecate, precum cerul unde se formează aurora și va arăta magnific atât pe unghii scurte, cât și lungi.

Manichiura cu praf de sclipici „oglindă”

Probabil, este una dintre cele mai îndrăgite versiuni, deoarece este inspirată din metalele prețioase și arată de parcă unghiile ar fi poleite cu aur, argint sau bronz.

Ultimele tendințe totuși provin nu de la metale, ci de la pietre prețioase precum rubinul, acvamarinul, smaraldul ș.a. Unicul minus al acestei manichiuri este faptul că este mai puțin practică, doar o mică zgârâietură poate să strice perfecțiunea „oglinzii”.

Manichiura cu praf de sclipici „perlă”

Este perfectă pentru mirese. Redă acea gingășie și spirit romantic al perlelor și al nunții.

S-ar putea potrivi însă și în viața de zi cu zi, dacă obișnuiești să porți haine de nuanțe nude.

Design-ul unghiilor cu praf de sclipici

Să știi, că nu este obligatoriu să te limitezi la variantele propuse mai sus ale manichiurii cu sclipici. Trebuie să-ți folosești toată imaginația și să combini cu acest tip de manichiură tot ce s-a mai folosit până acum: strasurile, pietricelele, desenele, french-ul, manichiura după feng shui și orice alt „capriciu” artistic pe care îl consideri potrivit.

Îți propunem mai jos idei de manichiură folosind mai multe combinații de tehnici, având ca bază pe cea cu praf de sclipici.

Sursa