
Îți freci parfumul pe piele după aplicare? Depozitezi sticle în baie? 100 ml este întotdeauna mai bun pentru tine decât 30? Este timpul să ne ocupăm de asta.
nike air jordan mens shoes custom soccer uniforms Custom Football Jerseys womens real hair wigs adidas sneakers buffalo bills gear team jerseys nike air max 270 sale nike air jordan mid nfl custom jersey coupon nike air max women buy sex toys buy sex toys cheap nfl jerseys adidas shoes
Pentru ca parfumul tău să trăiască mult timp, trebuie să construiești relația potrivită cu el. În primul rând, trebuie să încetezi să faci câteva greșeli care sunt evidente oricărui profesionist.
Nu freca – doar pulverizează
„Este un obicei aproape inconștient să stropești încheieturile și apoi să le freci. Și este foarte rău”, spune Françoise Donche, olfactologul Givenchy. ─ De ce? Frecarea încălzește pielea și îmbunătățește producția de anumite enzime care schimbă mirosul. Este și mai rău la parfumurile florale. Acolo căldura afectează întreaga compoziție. Pentru a păstra parfumul proaspăt și pentru a-l face să dureze mai mult, pune doar câteva picături pe încheieturi și lasă-l să se înmoaie.”
Depozitează corect parfumul
„Parfumul este foarte sensibil la schimbările de mediu. Așa că este important să le depozităm în mod corespunzător”, ne spune parfumierului britanic, fondatorul mărcii Ormonde Jayne Linda Pilkington. Parfumurilor nu le plac fluctuațiile de temperatură. Salturile bruște dau naștere la reacții chimice neașteptate în cadrul ingredientelor naturale și, ca urmare, parfumurile se deteriorează mai repede. De exemplu, lăsând un parfum de citrice într-o baie aburită, este posibil să observi în timp că compoziția pare să devină „amăruie”. Explicația este simplă. Umiditatea ridicată și-a făcut treaba. Cel mai bun loc pentru a păstra un parfum este cutia în care a venit inițial și o cameră cu o temperatură de aproximativ 22 de grade.”
Alege o cantitate mai mică (este mai bine așa)
„Oricât de mare e dragostea ta pentru un parfum, aceasta nu ar trebui să afecteze dimensiunea sticlei”, avertizează parfumierul François Demachy. „Parfumul este mai bine să fie folosit rapid. Oxigenul, inamicul natural al parfumurilor, distruge treptat moleculele fragile. Desigur, dacă folosești parfumul zilnic, este puțin probabil ca o sticlă mare să se piardă. Dacă o colecție mare te face să suferi de alegere în fiecare dimineață, atunci este mai bine să cumperi flacoane mai mici. Durata de viață fără probleme a unei compoziții de parfum într-o sticlă deschisă durează aproximativ trei luni. În cazul în care nu ai de ales și doar dimensiunile king size sunt disponibile în departamentul de parfumuri, este mai bine să torni puțin parfum într-un recipient mai modest și apoi să umpli pur și simplu rezerva.
Nu-ți fie frică de chimie
„Oamenilor le place ideea de a fi totul natural, dar asta nu este întotdeauna posibil”, spune Christine Nagel, parfumier la Hermes. ─ De exemplu, moscul natural, care era „luat” de la animale, este acum interzis. Iar moscul artificial aduce moliciune parfumului și îi îmbunătățește mirosul. Ce e în neregulă cu asta? Alte parfumuri precum bujorul, frezia și crinul nu pot fi obținute prin extracție naturală pur și simplu pentru că nu au un parfum atât de puternic. Evoluția chimiei în domeniul parfumeriei este strict controlată și testată pentru siguranță, ceea ce ne oferă multe oportunități de a reproduce note naturale. Crede-mă, amestecul de uleiuri esențiale, ingrediente naturale și artificiale oferă ca rezultat, un parfum de cea mai înaltă calitate.”
Amestecă, dar nu agita
„Dacă dorești să mărești durata efectului unui parfum, poartă-l pe pielea umedă”, recomandă Debbie Wilde, directorul stilului Jo Malone London. – Cel mai bun mod de a prelungi efectul aromei este să folosești parfum imediat după duș și cremă hidratantă. Stratificarea aromelor și texturilor creează ceva unic: întregul ritual și parfumul final este în întregime al tău, pur personal. Daca vreau să mă răsfăț, adaug mai întâi ulei de lavanda în baie, apoi aplic pe corp crema de busuioc și neroli, iar la final iau apa de colonie cu acord de rodie. Și acesta este doar un exemplu, dar există mult mai multe opțiuni pe care fiecare le alege și le creează singur.