Top 5 produse care conțin colagen și îți mențin tinerețea

Orice femeie a auzit vreodată de termenul „colagen”. Este acea proteină de care depinde mențienerea tinereții pielii, respectiv colagenul face ca pielea să fie elastică, întinsă și fără imperfecțiuni.

După 40 de ani produderea de colagen se reduce cu 3%. Iată de ce, o alimentație bogată în produse ce conțin colagen sau ajută la producerea lui ar putea compensa această lipsă și a te menține tânără mai mult timp.

Așadar, iată ce trebuie să mănânci din plin, ca să nu îmbătrânești:

1.Citrice

Portocalele, mandarinele, lămâia și greipfructul sunt esențiale pentru sinteza colagenului, datorită vitaminei C pe care o conțin. Sunt perfecte pe timp de iarnă, când nu sunt alte fructe. Vara le poți înlocui cu pătrunjel, ceapă verde, căpșuni sau coacăză, fiindcă și acestea sunt bogate în vitamina C.

2.Cereale

Terciurile sunt necesare pentru tinerețea pielii. Colagenul se conține din plin în crupele de grâu, hrișcă, ovăz și în boboase. Pe lângă vitamina C, acestea mai conțin și vitamina E, care, la fel, ajută la sinteza colagenului.

3.Somon

Este bogat în acizi grași, omega 3, 6 și 9. Contribuie la întărirea vaselor, îmbunătățirea circulației sangvine și, respectiv, la menținerea aspectului sănătos al pielii.

4.Alge de mare

Algele de mare grăbesc procesul de producere a colagenului, de aceea se recomandă să le consumi zilnic.

5.Carnea de curcan

Este unicul produs care conține colagen în stare pură. Mai mult ca atât, carnea de curcan, asimilându-se în organism, produce un component numit carnozina care îi conferă colagenului o stabilitate și nu-i permite să se distrugă.

De menționat, că colagenul nu doar oprește îmbătrânirea pielii. Acesta participă și la formarea țesuturilor de legătură în ligamente, tendoane și oase. Iată de ce, consumarea produselor cu un conținut bogat de colagen îți vor face întreg organismul mai sănătos.

Sursa