Top 10 cele mai frumoase actrițe de la Bollywood

Cele mai elegante, versatile și iconice actrițe de la Bollywood. Ele sunt mândria cinematografiei indiene.

Madhuri Dixit: cea mai iconică actriță

Madhuri-d[1]

Madhuri Dixit Nene s-a născut la 15 mai 1967, în Mumbai, Maharashtra. După  absolvire, Madhuri a mers la Colegiul Parle și și-a completat Diploma  în Microbiologie. În timp ce studia activa în calitate de  coregraf. Deși și-a dorit să fie  micro-biolog, viața ei a a luat o altă turnură astfel ajungând  una dintre cele mai de succes  actrițe de la Bollywood.

Sridevi:

sridevi[1]

Sridevi s-a născut la Ayyapan  la 13 august 1963. Ea a fost singura actriță care a fost capabilă să refuze o colaborare cu   Amitabh Bachchan. Și-a  început cariera de actriță în copilărie, în 1967. Încă de pe atunci s-a filmat într-o mulțime de producții.

Sharmila Tagore:

sharmila-tagore-56665c64492e6_l[1]

Una dintre cele mai iubite actrițe de la Bollywood Sharmila Tagore s-a născut la 8 decembrie 1946. A devenit celebră după ce s-a filmat alături de Shammi Kapoor în 1964.

Rekha:

rekha1[1]

Recka s-a născut la 10 octombrie 1954 la Chennai Tamil. Este o actriță foarte talentată. A jucat în peste 80 de filme, timp de 40 de ani. Toate personajele ei întruchipau femeie cu caracter puternic. În afară de asta, a jucat în filme artistice , cunoscute în India ca și cinematografia paralelă.

Mumtaz :

mumtaz-1[1]

Mumtaz s-a născut  în Mumbai, India, la 31 iulie 1947. Ea a intrat în cinema hindi, la vârsta de 12 ani. Interpretarea ei din filmul ”Khilona” ei a primit Premiul Filmfare pentru cea mai buna actriță, în timp ce filmul în sine a câștigat Filmfare pentru cel mai bun film. 

Madhubala :

madhubala-special[1]

Madhubala s-a născut  în New Delhi, India, la 14 februarie 1933. Ea a fost al cincilea copil din cei  unsprezece copii al unui cuplu musulman conservator. Ea a jucat în mai multe filme de succes în anii 1950 și începutul anilor 1960, multe dintre care au atins un statut clasic.

Hema Malini:

dreamgirl-hema-malini[1]

Hema Malini Chakravarty s-a născut  la 16 octombrie anul 1948. Este printre cele mai de succes vedete de film de sex feminin din istoria cinematografiei indiene. A apărut  în peste 150 de filme într-un interval de 40 de ani.

Aishwarya Rai:

Aishwarya-Rai[1]

Aishwarya Rai s-a născut într-o familie  etnică în Mangalore, Karnataka la 1 noiembrie 1973. Și-a început cariera de  la o vârstă fragedă. Această frumusețe  cu ochi albaștri au apărut în reclame și în mai multe firme de prestigiu.

Kajol:

KAJOL[1]

Kajol Mukherji s-a născut la născut 05 august 1974 în Mumbai. A debutat de la o vârstă fragedă și a devenit o legendă a filmelor indiene.

Rani Mukerji:

babes-Rani-Mukherjee[1]

Rani Mukerji s-a născut în Mumbai, la 21 martie 1978. Ea și-a făcut debutul în actorie cu o scurtă apariție în bengaleză filmul Biyer Phool.