Sprâncene frumoase: 5 lucruri mici de știut

Este timpul să înveți cum să desenezi sprâncenele astfel încât să arate frumos mereu și peste tot. Fără ajutorul maeștrilor sprâncenelor, modelarea pe o riglă și vrăji magice. Cum – explică Jeanne Saint-Jacques, make-up artist, profesor și fondator al propriei școli de make-up Saint-Jacques.

Desenează vârful sprâncenei la nivelul colțului exterior al ochiului

O formă de sprâncene bine construită face fața mai fresh, în timp ce cea greșită se comportă exact invers. Pentru a-ți decora sprâncenele, Jeanne recomandă să le desenezi vârful strict pe aceeași linie verticală cu colțul exterior al ochiului, așa cum se arată în fotografie.

Estompează întotdeauna baza

O greșeală comună în designul sprâncenelor este baza trasată prea intens. San-Jacques este convins că această tehnică face sprâncenele prea grele, iar fața – îmbătrânită și mohorâtă.

Contur cu creion alb

Au trecut vremurile în care sprâncenele erau literalmente „decupate” pe față cu ajutorul corectorului. Cu toate acestea, trucul creionului are dreptul să existe.

Apropo, un creion alb poate fi folosit în siguranță ca radieră. De exemplu, dacă treci dincolo de contur, este ușor să mascheze liniile nereușite.

Fixează firele de păr cu un gel special

În timpul zilei, firele de păr flexibile se pufesc și forma sprâncenelor încetează să mai fie clară. Pentru a le fixa în siguranță până seara, artistul de machiaj recomandă să folosești un gel special care fixează firele.

Păstrează echilibrul de culoare în designul sprâncenelor

Sprâncene-pescăruși fără cea mai mică tranziție de culoare – prost gust și secolul trecut. Machiajul de actualitate ne obligă să pictăm sprâncenele într-un echilibru de culori.

Urmează această regulă simplă, iar fața ta va arăta mereu armonioasă. De asemenea, nu uita de alegerea corectă a unui creion: sprâncenele vor arăta naturale dacă folosești o nuanță cu 1-2 nuanțe mai închisă decât rădăcinile părului tău. De asemenea, o nuanță clară de roșu, galben sau portocaliu nu ar trebui să fie vizibilă în culoare. Este mai bine să oferi preferință produselor cosmetice cu subton rece.

Echilibrul formei și culorii este cheia unui machiaj frumos care va pune în valoare frumusețea naturală. Recomandăm cu căldură să încerci rețeta frumoasă de sprâncene a lui Jeanne Saint-Jacque.