Sharon Stone: ”Femeia trebuie să-și știe prețul, dar să nu-l vocifereze niciodată”

73389[1]

Sharon Stone este cunoscută pentru cel mai înalt IQ de pe câmpiile holliwood-iene. Chiar dacă are 60 de ani, actrița nu și-a pierdut simțul umorului și continuă să spună perle amuzante, condimentate cu înțelepciune de viață. Cel puțin referitor la femeia modernă și la locul ei în societate. Sharon Stone despre frumusețe, bătrânețe și bărbați:

Chirurgia plastică nu mi se pare o idee bună, dar nu judec femeile, care apelează la ajutorul chirurgilor.Dacă acest lucru vă face fericite, de ce nu?

Nu voi ascunde că am încercat botoxul. Nu numai odată. Dar m-am oprit la timp pentru a nu mă transforma într-un peștișor de aur. Din cauza botoxului toate actrițele au început să semene între ele. Eu vreau să fiu eu. Vreau să fiu văzută ca o femeie care în spate ani interesanți.

În California trăiesc 400 de mii de blonde vopsite cu nasuri identice, buze enorme, cu pomeții trași și dinți impecabili. Și oare vede cineva asta ca fiind atractiv?

În prima jumătate a vieții, fața ta este ceea cu ce te-ai născut. În a doua jumătate – ceea ce meriți.

Pe parcursul vieții, o femeie își schimbă fața de multe ori. Este ca și coafura. Nu putem să o purtăm mereu pe aceeași. Învățăm, creștem. Vedem viața altfel, și ea ne vede diferit.

Chiar și cea mai scumpă cosmetică și cea mai scumpă coafură nu pot face o femeie mai frumoasă. Cele mai colorate, cele mai interesante femei sunt cele care au în spate urcușuri și coborâșuri.

Ideea tinereții veșnice este un mit. Nu vreau să fiu ”frumoasa care nu îmbătrânește„. Vreau să fiu femeia care arată bine cu anii.

Ana Gardner era cea mai frumoasă femeie din lume. De ce? Niciodată nu a făcut nimic cu ea. Arăta ca o femeie și ca o fetiță.

 

449[1]

Trăiesc cu unul și același piept pe parcursul întregii vieți.

Problemele de sănătate și nefericirea m-au determinat să încetez să mă ocup cu lucruri care mă făceau să mă simt nefericită și bolnavă.

O femeie frumoasă cu adevărat este întotdeauna bună cu altă femei, și cu oamenii în general. Nu acceptă concurența, intrigile și trădările.

Expresia pe care o are femeia pe față este mult mai importantă decât hainele pe care le poartă. Dacă ești deșteaptă, vei fi frumoasă. Nu există femei urâte.

Niciodată nu m-am gândit serios la faptul dacă sunt frumoasă sau nu. Dar știu un truc minunat: să creez iluzia atracției. Când o femeie intră în cameră, cei prezenți reacționează nu la frumusețea ei, ci la puterea și energia pe care o emană.

La ai mei 57 de ani mă simt mai sigură pe mine și mai calmă ca niciodată. Nu știu dacă are vrei legătură cu starea de spirit sau pur și simplu am devenit mai înțeleaptă. Cu timpul ești mai pretențios atunci când trebuie să-ți petreci timpul cu cineva și cui să-i dedici viața.

Pot fi cumpărată cu flori sau cu o invitație la cină. Îmi plac bărbații – gentlemani. Nu pot suporta când nu îmi este apreciat intelectul. Am nevoie de respect față de mine, vreau să simt că îmi respect partenerul.

Pot fi drăguță și plăcută, dar asta nu este interesant. Să fii drăguț nu este principalul scop în viață. Încerc să fiu sinceră, atât cu mine cât și cu cei din jur, și asta nu este întotdeauna plăcut. Nu am încercat niciodată să fiu pe placul tuturor.

Oamenilor le este frică să se schimbe. Ei cred că vor pierde ceva. Uită însă că pot aduce mult nou în viața lor!

Cred că multă vreme pur și simplu nu știe cum să se comporte cu mine și ce să fac. Arătam ca o Barbie, aveam glas de chelneriță și spuneam lucruri aiurea. E greu să accepți o asemenea combinație.

Este foarte important ca oamenii care decid soarta altor oameni să fie corecți.

Mi se pare că m-am născut de 40 de ani. Nu aveam niciun an, iar eu deja vorbeam. Apoi a fost și mai rău. Încă în școala primară îi scoteam pe toți din minți, pentru că puneam întrebări mature, și cerea răspunsuri mature.

În viață nu contează cum cazi. Contează cum te ridici.

790336[1]

Femeia nu trebuie să-și asume toate responsabilitățile din lume. Devenind budistă, am înțeles că rușinea a fost inventată de om, nu de natură. Asta nu e altceva decât metoda de a manipula cu oamenii.

Femeia poate, și imită orgasmul. În schimb bărbații imită relația. Este mai bine să fii singură, decât să te simți singură lângă omul nepotrivit.

În pat cel mai mult îmi place să citesc scenarii.

Moartea a bătut de mai multe ori la ușa mea, dar nu am deschis. Ea m-a învățat să trăiesc altfel. Acea bătaie în ușă m-a trezit.

Uneori fetele devin acei bărbați, cu care visau să se căsătorească.

Nu te culca niciodată în pat cu cel care are mai multe probleme decât tine.

Înainte trebuia să fii celebru pentru a-ți permite să faci scandaluri; acum ai nevoie de un scandal pentru a deveni celebru.

Bărbații seamănă cu un mixer. Ai nevoie măcar de unul. Chiar dacă nu știi precis pentru ce.

Tot ce se spune despre mine de rău, este minciună.

Femeia trebuie să-și știe prețul – dar să nu o vocifereze niciodată.

Vedetele trebuie să aibă prieteni, care îi erau prieteni și înainte de a deveni celebre. Pentru ca să aibă cine s-o puie la loc.

Trei bărbați importanți în viața mea: fiii mei.