Sfaturi și modalități de a crea machiajul potrivit pentru sprâncene

Sprâncenele modelate corect și machiajul îngrijit pot face minuni, fetele uneori nu se gândesc la ce parte importantă sunt ele în percepția feței. De aceea este important să faci un machiaj corect și modern pentru sprâncene.

Machiaj cu un creion

Creionul este cea mai ușoară și cea mai comună metodă de machiaj a sprâncenelor.

1. Pentru a machia sprâncenele, mai întâi trebuie să determini punctele principale. Anterior, sprâncenele au început să fie desenate dintr-un punct paralel cu colțul interior al ochiului, dar acum această regulă este depășită, formele sprâncenelor mai naturale sunt la modă, așa că primul punct începe mai aproape de podul nasului, la atât de mult numit punct de piercing. Îndoirea sprâncenei trece de la aripa nasului prin pupilă, iar „coada” de-a lungul liniei de la aripa nasului prin colțul extrem al ochiului. Aceste puncte pot fi marcate cu un creion alb sau bej și începi să desenezi sprânceana.
2. Trebuie aplicat creionul în mișcări line, începând de la mijlocul sprâncenei, apoi trecând la început și apoi la vârf. Astfel, curba sprâncenelor va fi mai frumoasă.
3. La final, trebuie să treci peste sprâncene cu o pensulă, astfel machiajul va fi mai natural, iar culoarea va fi estompată.

Machiaj cu umbre

Cu ajutorul umbrelor, poți amesteca diferite nuanțe, culoarea sprâncenelor va fi mai naturală.

1. Prima etapă a machiajului cu umbre este aceeași ca și în cazul unui creion – trebuie să conturezi punctele principale.
2. Cu o pensulă teșită pentru sprâncene, aplicaă culoarea arcului. La începutul sprâncenei, aplică o nuanță mai deschisă și închide-o spre mijloc și vârf.
3. La final, trebuie să umbrești sprânceana cu o pensulă specială.

Microblanding

Există tatuarea sprâncenelor folosind tehnologia microblading, dar poți face machiaj folosind aceeași tehnică. Pentru machiaj, ai nevoie de un creion subțire sau pix, culoarea ar trebui să se potrivească exact cu culoarea sprâncenelor – trebuie să desenezi în mod natural o mulțime de fire de păr din sprâncene pentru a oferi volumul și densitatea vizuală necesare.

Principalele greșeli în machiajul sprâncenelor:

1. Începutul sprâncenelor de o formă geometrică strictă cu unghi drept. Pare nenatural, ar trebui să fie umbrit.
2. Sprâncenele prea lungi dau o expresie tristă. Este mai bine să nu lungești marginea, ci să o pictezi până la capătul natural al sprâncenei.
3. Sprâncenele luxuriante sunt în tendințe dar trebuie să fie bine îngrijite. Forma trebuie făcută îngrijită, îndepărtând firele de păr în exces.
4. Culoarea prea închisă a machiajului sprâncenelor urât le evidențiază pe față. Este acceptabil să folosești un creion sau umbră doar cu un ton mai închis decât culoarea naturală a sprâncenelor, iar pentru microblading, culoarea trebuie să fie exact aceeași. În acest caz, nuanța trebuie să se potrivească, altfel va rezulta un efect artificial.
5. Liniile neumbrite de-a lungul marginii sprâncenelor arată aspre, nu uitați să le amesteci bine la sfârșitul machiajului.
6. Sprâncenele fără stil arată neglijent. Dacă ai o astfel de problemă și firele de păr nu se supun  asigură-te că folosești geluri pentru sprâncene sau ceară.