Secretele unui machiaj de întinerire: cum să arăți cu 10 ani mai tânără în 10 minute

Machiajul de întinerire, contrar părerilor contradictorii, nu se distinge de cel obișnuit prin utilizarea unor texturi excepțional de dense sau a unor nuanțe „speciale de întinerire” ci prin ușurința acestuia. Da, așa este, cu cât femeia înaintează în vârstă, cu atât mai „ușor” și mai simplu ar trebui să arate machiajul acesteia.

În imaginea de mai jos, o puteți admira pe Carmen Dell’Orefice în toată splendoarea sa.

Pentru a obține machiajul perfect, trebuie să respectăm câțiva pași care sunt explicați mai jos.

Pasul 1

Mai întâi de toate, aplicăm pe față o cremă hidratantă anti – îmbătrânire și o lăsăm pentru câteva minute pentru a se absorbi complet. Aplicăm apoi un strat subțire de balsam cu efect de tonare, hidratant și ușor la textură pe toată fața. Nu va putea ascunde toate imperfecțiunile pielii, dar va oferi feței netezimea și prospețimea ceea ce va face fața mai tânără vizual.

Pasul 2

Aplicăm același balsam cu efect de tonare pe zona din jurul ochilor. Apoi folosim un burete pentru a ne asigura că nu există exces de produs cosmetic. Astfel, produsul va oferi un rezultat cât mai natural.

Pasul 3

Folosim o pată de corector hidratant pentru a îndepărta petele întunecate din colțurile interioare ale ochilor, precum și pentru a ridica ușor colțul exterior. Totodată, corectorul este binevenit pentru a îndepărta roșeața și pentru a contura buzele. La final pudrăm întreaga față (inclusiv zona din jurul ochilor și a pleoapei superioare) cu o pudră lejeră.

Pasul 4

A venit rândul și zonei sprâncenelor. Cu un creion roz deschis vom contura forma acestora de-a lungul liniei de jos. În continuare, cu un creion (de preferință să nu fie negru dar mai deschis – maro de exemplu), pictăm deasupra sprâncenelor. Dacă ești o blondă naturală și sprâncenele tale sunt de culoare deschisă în mod natural, trebuie să folosești și gel colorat pentru sprâncene deasupra creionului. În concluzie, nuanțăm creionul roz.

Pasul 5

Machiajul ochilor începe cu o ușoară pulverizare a pleoapei superioare. Apoi, cu ajutorul unui creion de culoarea cafelei, desenăm o săgeată fină între gene continuând-o imediat în contur. În timp ce ne îndreptăm spre partea exterioară a ochiului vom amesteca ușor conturul. O dată cu vârsta, conturul ochilor devine mai mic. Astfel, folosind această tehnică vom crea o creștere vizuală a mărimii ochilor.