
Aceste articole vestimentare trebuie neapărat să se regăsească la tine în dulap.
Garderoba de bază – una dintre cele mai simple și geniale idei în industria modei. Ea rezolvă imediat problemele de genul „N-am cu ce să mă îmbrac” și „Nici nu vreau să mă gândesc ce să îmbrac”.
De fapt, garderoba de bază, este alcătuită dintr-un set de lucruri clasice (de obicei nu prea scumpe), care se asortează atât între ele, cât și cu oricare alte haine.
5 cele mai importante reguli în crearea unei garderobe de bază
Aceste reguli te vor ajuta să nu cheltui banii pe praful care se va așeza, în scurt timp, pe rafturile și umerașele dulapului tău, ani de zile.
1. Articolele vestimentare din garderobă trebuie să corespundă stilului tău de viață
Garderoba de bază, în primul rând trebuie să fie comodă din punct de vedere psihologic, astfel încât să poți combina cu ușurință hainele și pantofii și să obții un aspect confortabil și stilat, în același timp.
Dacă ești o persoană din domeniul sportului sau o tânără mămică, este puțin probabil ca garderoba ta de bază să includă o fustă de tip creion și pantofii pe toc. Dacă ești o persoană de afaceri, șansele că te vei simți confortabil chiar și în cei mai la modă blugi rupți, combinați cu adidași, sunt foarte mici.
Mai pe scurt, nu-ți pierde banii pe lucrurile care nu se potrivesc stilului tău de viață.
2. Ar trebui să ai în garderoba ta hainele care le-ai putea îmbrăca chiar acum
Când iți spui „Dar dacă voi fi invitat la o întâlnire de afaceri și voi avea nevoie de acest costum? ” – te înșeli. Dacă te gândești: „Poate voi slăbi cinci kilograme și acești pantaloni se vor potrivi perfect?” – te înșeli din nou.
Ideea nu este că în viața ta nu vor exista întâlniri de afaceri sau că nu vei slăbi niciodată. Probabil, acestea se vor întâmpla. Probabil că într-o zi, într-adevăr vei putea să-ți egalezi figura cu cea a „îngerașilor” de la Victoria ‘s Secret.
Problema este că până va sosi acel moment, te vei schimba și este puțin probabil ca acei pantaloni, care deja ți se potrivesc prin minune, te vor face fericită.
3. Lucrurile din garderoba ta, ar trebui să corespundă cu stilul tău, nu neapărat cu tendințele modei
Pentru garderoba de bază, acest aspect este foarte important. Tendințele modei se schimbă rapid, însă lucrurile universale clasice, rămân mereu actuale.
Cumpără ceea ce arată cel mai bine pe silueta ta: ce accentuează perfecțiunile și ascunde imperfecțiunile. Poți oricând adăuga o tentă modernă ținutei tale cu ajutorul accesoriilor.
4. Articolele vestimentare trebuie să fie din materiale calitative
O garderobă de bază îți va prinde bine câteva sezoane la rând. Prin urmare, acordă atenție țesăturii care ar trebui să reziste bine în timp.
5. Orice haină nouă ar trebui să se asorteze cu cel puțin trei haine vechi
Dacă din start nu îți poți imagina aceste combinații, ar fi mai bine să renunți la achiziție.
10 obiecte vestimentare pentru garderoba de bază
Nu este neapărat să cumperi totul: urmează regulile de mai sus și nu cheltui banii pe lucrurile de care nu ai nevoie sau nu ți se potrivesc.
Dar totuși, ar fi bine ca cel puțin 7 -8 dintre articolele enumerate mai jos să se regăsească în dulapul tău. Doar în acest caz vei putea să creezi din acestea, ținute unice în fiecare zi, în așa fel încât să fie diferite măcar în decurs de o săptămână.
Bineînțeles că pentru femei, alegerea este mai mare. Dacă ești bărbat, așa să fie, poți renunța la rochia și fusta creion.
1. Cămașa sau bluza albă clasică
Puțin probabil că există un alt articol vestimentar care ar putea concura cu o cămașă, din punct de vedere al universalității acesteia. O cămașă albă se va potrivi oricărui element, indiferent de partea de jos a ținutei vestimentare.
Albul are multe nuanțe: albastru, fildeș, cremă, scoică. Nu trebuie neapărat să te axezi pe albul pur. Alege-ți cămașa potrivită în funcție de culoarea smalțului dinților și (opțional) în funcție de albul ochilor. Îmbrăcămintea nu ar trebui să fie mult mai albă, altfel, vizual, va face ca zâmbetul tău să pară mai galben, iar ochii – neclari.
2. Tricoul alb
Chiar și câteva tricouri albe ar fi binevenite! Aceste articole se murdăresc repede așa că ar fi bine să ai unul nou de schimb în dulap.
În ceea ce privește alegerea culorii, aici se aplică aceeași regulă ca și în cazul cămășii: se alege în funcție de culoarea dinților și a albului ochilor.
3. Puloverul pe gât
Puloverul pe gât – alternativa unui tricou într-o zi mai răcoroasă. Alege materiale naturale, care permite corpului să respire și culori neutre. Este important ca aceasta să nu fie prea strânsă pentru că ar putea accentua trăsăturile imperfecte ale umerilor și taliei. În al doilea rând, nu va mai fi loc pentru aer sub el, ceea ce nu i-ar permite să te încălzească în zilele răcoroase.
4. Blugii
Alege orice model în care te simți confortabil, dar trebuie de reținut faptul că blugii din garderoba de bază ar trebui să aibă cea mai simplă croială, fără zgârieturi pronunțate, bijuterii și accesorii.
5. Pantalonii clasici
Ideal ar fi pantalonii negrii sau gri închis. Aceștia îți vor permite să creezi un look strict, chiar dacă alegi ca partea de sus să fie mai relaxată.
Pantalonii au tendința de a se întinde la genunchi și fese. Pentru a preveni acest lucru, alege materiale de înaltă calitate, cu cât mai puțin elastan.
6. Fusta tip creion
Fusta tip creion îți va permite să „desenezi” o siluetă feminină, subliniind curba taliei și a șoldurilor.
Fustele de tip creion moderne, spre deosebire de predecesoarele lor stricte, sunt universale. Ele sunt adesea cusute din materiale care se întind foarte bine. Prin urmare, cu toate că la prima vedere par strânse, acestea sunt destul de comode și nu împiedică mișcarea.
7. Rochia neagră
Rochița neagră a devenit de mult timp un trend și chiar a reușit să devină plictisitoare la un moment dat, însă acest fapt nu îi anulează universalitatea. Acest model se potrivește atât pentru birou, cât și pentru o petrecere de seară.
Lungimea optimă pentru acest tip de ținute este aproximativ până la genunchi. Deja în funcție de caracteristicile siluetei tale și de preferințele personale, poți alege un model mai sus sau mai jos de genunchi.
8. Cardiganul
Cardiganul este ideal pentru zilele reci. Cu toate acestea, chiar și în cele mai stresante zile este plăcut să te înfășori în ceva moale și cald.
9. Sacoul
O caracteristică importantă a sacoului din garderoba de bază este forma non-strictă a acestuia. Doar în acest caz se va potrivi foarte bine cu blugi, fustă, cât și cu o rochiță neagră. Reamintim din nou că în garderoba de bază nu ar trebui existe nasturi mari, broderii sau accesorii strălucitoare.
Ce ține de culori, aici ai putea experimenta. Cele mai universale opțiuni sunt: negru, albastru închis, grafit și bej. Cu toate acestea, roșu, verde și galben sun de asemenea acceptabile, în cazul în care ți se potrivesc aceste culori.
10. Paltonul lejer sau trenciul
Stratul superior adaugă stil și profunzime ținutei. O alegere perfectă în acest caz ar fi un palton lejer sau un trenci.
Alege modele în culori neutre (bej, muștar, maro deschis, gri, bleumarin) și contururi clasice (fără elemente complexe suplimentare). Lungimea optimă este chiar deasupra genunchilor.
Atunci când procuri un palton sau trenci, asigură-te că haina stă bine în umeri. Acesta este un moment important în crearea unui look cu adevărat elegant.