Seara trebuie să mănânci. Vezi 10 produse care pot fi consumate înainte de culcare

Cu siguranță, ai auzit despre faptul că cina trebuie s-o dai dușmanului sau că e interzis să mănânci după orele 18:00. Uită de asta!

Indiferent dacă vrei să slăbești esențial sau pur și simplu să dai jos câteva kilograme, cina nu trebuie să lipsească din programul tău zilnic. Să știi, că este foarte important să mănânci seara ceva, secretul constând în acel „ceva”.

Trebuie să ții minte că nu este atât de importantă ora la care mănânci, dar ce și cât mănânci. Știai probabil, că noaptea metabolismul încetinește, așa e, însă activitatea organismului nu se oprește. În timpul somnului se formează noi hormoni, iar celulele pielii și ai părului se regenerează. Pentru aceste procese organismul are nevoie de resurse. Din acest considerent, este foarte important să ei cina.

Așadar, iată cele 10 produse recomandate pentru seară.

1.Carnea albă de pasăre

Carnea de pui sau de curcan este foarte binevenită organismului înainte de culcare. Ea liniștește organismul și îl predispune la somn mai bine decât un ceai din plante. Trebuie doar să ai grijă la cantitate și la felul cum o pregătești. Se recomandă să consumi maxim 130 de g și este interzis s-o prăjești, fiindcă astfel numărul de calorii se mărește cu 40 de procente. Fierbe-o, coace-o în cuptor, la aburi sau pe gril și servește-o fără să te mustre conștiința.

2.Peștele de mare

După efectul pe care îl are, peștele de mare se aseamănă foarte mult cu carnea de pasăre. Pentru digerarea ei, organismul va avea nevoie de cel mult 3 ore. Spre deosebire de peștele de ape dulci, cel de mare este mult mai bogat în microelemente care ajută la producerea colagenului în organism.

3. Calmarii

Este cel mai dietetic dintre toate fructele de mare. Conține proteină și mult iod, atât de necesar pentru glanda teroidă. Pentru cină, ar fi bine să-l pregătești prin fierbere sau înăbușit, dar fără ulei sau unt.

4.Ouăle

Dejunul tău preferat din ouă poți liber să-l transformi într-o cină. Cel mai potrivit ar fi să pregătești din albușuri cu legume o omletă delicioasă și foarte nutritivă. Din acest preparat organismul tău va obține tot de ce are nevoie pentru sinteza hormonilor.

5.Lintea

Este un produs-minune, mai ales pentru vegetarieni. Aceste boboase conțin foarte multă proteină și carbohidrați buni. La cină ar fi mai bine să alegi lintea neagră, se pregătește în doar 5 minute.

6.Legumele de culoare verde

Frunzele de salată, castraveții, ardeiul ș.a. sunt legume cu un conținut caloric foarte scăzut, dar cu un conținut de fribre și vitamine foarte mare, de aceea sunt binevenite la cină. La fel, aceste legume au un efect pozitiv și asupra regenerării celulelor pielii, proces care se intensifică noaptea. 250 g de astfel de produse îți vor asigura minimum de resurse pentru toată noaptea.

7.Hrișca

Este una dintre crupele cu cele mai multe microelemente folositoare pentru organismul tău. Unica regulă este să ai grijă la cantitate. Câteva linguri de hrișcă cu legume va fi tocmai indicat.

8.Brânza de vaci

Ce ai zice de niște brânzoaice sau o budincă din brânză la cină?  Ele te vor ține sătulă și mulțumită până la 4 ore. Important doar să nu consumi brânză cu grăsime de mai mult de 5 %.

9.Semințele de dovleac

Aceste semințe conțin grăsimi și omega-3 foarte nutritive pentru organism. Ele ajută la sinteza celulelor pielii. Respectiv, o salată cu semințe de dovleac, carne și un preparat din brânză va constitui o cină complexă tocmai de savurat.

10.Merele verzi

Acest soi de mere va fi un desert complementar unui preparat din carne. Pentru ca merele să fie mai bine asimilate în organism e mai bine să le dai la cuptor.

Cină plăcută să ai!

Sursa