Pentru oricine: 4 nuanțe de ruj pe care le poți cumpăra fără să te uiți.

Există nuanțe de rujuri pe care le poți cumpăra din magazin fără să te uiți – se potrivesc tuturor fără excepție. Am selectat pentru tine 4 nuanțe universale de ruj cu care fiecare femeie va arăta armonios.

Nuanța clasică de roșu

Rujul roșu se potrivește absolut tuturor femeilor. Principalul lucru este să alegi subtonul potrivit, pentru că nuanțele calde merg pentru unele femei și cele reci pentru altele.

Pentru a determina nuanța rujului, trebuie să aplici câteva swatch-uri pe mână și să le evaluezi. Dacă un subton galben sau portocaliu devine vizibil, atunci ai nevoie de un ruj roșu cald, iar dacă albastru sau violet – rece.

Nuanțe nobile de nude

Nude-ul ideal nu ar trebui să fie vizibil pe buze, iar pentru aceasta trebuie să alegi tonul potrivit. Testează rujul pe buza inferioară și compară cu culoarea celei superioare. Dacă nuanța se potrivește, aceasta este cu siguranță alegerea ta.

Este permis dacă culoarea nude este puțin mai închisă decât pigmentul buzelor tale, dar nu ar trebui să fie mai deschisă – altfel fața va arăta palidă. Rujurile nude lichide fără sclipici și sidef sunt perfecte pentru machiajul de zi.

Gama de nuanțe roz pal

O nuanță de roz pal este versatilă și simplă, dar aceeași regulă i se aplică: trebuie să alegi subtonul potrivit. Așadar, brunetele deschise la culoare vor opta pentru un roz rece – au un aspect suficient de strălucitor pentru a nu arăta palide cu un astfel de machiaj.

iar pentru blondele cu pielea albă și roșcate sunt potrivite tonurile calde saturate de roz. Deci rujul va arăta contrastant pe față și va ieși în evidență.

Nuanță profundă de bordo

Nuanța profundă de vin arată impresionantă pe blonde și roșcate, subliniază buzele brunetelor și, de asemenea, adaugă poftă aspectului femeilor cu o culoare blondă neutră.

Rujurile universale există, dar chiar și printre ele trebuie să-ți alegi culoarea – caldă sau rece. Textura joacă și ea un rol: mată, satinată sau lucioasă. Dacă dorești să adaugi volum, alege luciu și satin. Și dacă ai deja buze plinuțe și netede, atunci texturile mate vor arăta avantajos pe ele.