Păr lung și sănătos: 10 secrete pe care trebuie să le știi

Suntem siguri că te-ai întrebat în mod repetat cum să crești un păr sănătos și strălucitor, iar pentru că noi ținem la fashonistele noastre, special pentru tine în acest articol am adunat 10 sfaturi care te vor ajuta să devii o adevărată Rapunzel!

Cum crește părul?

Fapt fascinant: ne naștem cu toți foliculii de păr pe care îi vom avea în viață, iar ei sunt aproximativ cinci milioane în total. Dintre aceștia, aproximativ o sută de mii se găsesc pe scalp. Prin urmare, sângele din scalp intră în folicul și furnizează oxigen și substanțe nutritive rădăcinilor părului – iar acest lucru promovează creșterea părului.

Ce este cădearea părului?

Este perfect normal să pierzi între 50 și 100 de fire de păr pe zi. Totuși, dacă esti îngrijorată de o pierdere mai gravă și, în același timp, nu sezonieră, atunci cel mai bine este să faci o programare la un terapeut sau endocrinolog.

Ce va ajuta la creșterea părului?

Principala garanție a părului luxos este genetica. Totuși putem să ajungem la rezultatul dorit luând în considerare câțiva factori suplimentari. Nu există nici o poțiune magică sau un remediu care să ducă la o creștere instantanee, dar există câteva trucuri destul de eficiente.

Evita dietele restrictive

Nu putem controla tot ceea ce ne afectează creșterea părului. Dar sunt lucruri pe care le putem evita dacă nu vrem să obținem o adevărată „cădere de păr”. Acestea includ dietele dezechilibrate. Dieta greșită ne poate priva de nutrienții de care avem nevoie pentru creșterea părului. Și din moment ce creșterea părului are o prioritate relativ scăzută în comparație cu alte funcții ale corpului, acest proces este cel care se oprește rapid atunci când organismul este stresat din cauza restricției nutriționale.

Verificați dacă mâncați suficiente proteine

Consumul unei diete bine echilibrate, cu un aport adecvat de proteine ​​este foarte important pentru o creștere optimă a părului. În mod ideal, ar trebui să mănânci cel puțin 50 de grame de proteine ​​pure, cu excepția cazului în care există restricții de sănătate.

Nu uita de cofeina

Toată lumea știe că cofeina vă poate da un plus de energie, dar unii oameni de știință susțin că poate stimula și creșterea părului. Vorbim despre cosmetice de îngrijire: șampoane, măști, balsamuri și loțiuni de păr.

Încercați diferite combinații de uleiuri esențiale (și nu numai).

Nu numai că miros bine, dar și favorizează creșterea părului. Uleiul de jojoba este necesar pentru a face buclele puternice și elastice, iar menta și rozmarinul stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și, prin urmare, accelerează creșterea părului.

Mai mulți nutrienți!

Vitaminele, mineralele și acizii grași sunt deosebit de importanti pentru sănătatea generală – acesta este un fapt dovedit de știință! Ele joacă, de asemenea, un rol cheie în furnizarea organismului de energia necesară pentru creșterea părului. Ce suplimente vor ajuta la creșterea unei împletituri până la talie? Tine minte!

Biotină;
Vitamina C;
Vitamina D;
Vitamina E;
Zinc;
Fier;
Fmega 3 și omega 6.

Echilibrul este foarte important, așa că asigurați-vă că vă testați pentru deficiențe de micronutrienți înainte de a începe cursul.

Răsfățați-vă cu un masaj al scalpului

Masajul capului promovează relaxarea și ameliorarea stresului și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra sănătății părului. Dar aici este foarte important să te obișnuiești să o faci în mod regulat – atunci o coadă groasă nu te va face să aștepți mult timp. Cum functioneaza? Masarea scalpului ajută la extinderea vaselor de sânge și normalizează microcirculația.

Explorați tratamentul cu plasmă bogată în trombocite (PRP).

Unii dermatologi susțin că utilizarea terapiei PRP la pacienții cu căderea părului s-a dovedit a fi cea mai bună. Injecțiile cu plasmă bogată în trombocite în scalp pot trezi foliculii de păr latenți și pot promova creșterea părului.  Procedurile sunt efectuate o dată pe lună timp de trei luni și apoi la fiecare șase luni ca terapie de întreținere. Atenționam însă că această metodă aparține încă din categoria  experimentelor.

Utilizați protecție termică

Căldura de la fierul de călcat, uscătoarele de păr și aparatele de îndreptat, vă poate deteriora părul și poate provoca rupere. Deși este posibil să nu trebuiască să eliminați complet coafarea termică, încercați să limitați frecvența cu care folosiți aceste instrumente și folosiți mai mult produsele de coafare cu protecție termică.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre minoxidil

Să spunem că aceasta este o ultimă soluție, deoarece minoxidilul (utilizat pentru alopecia androgenetică și căderea ereditară a părului) provoacă adesea simptome de sevraj, în ciuda faptului că este un medicament fără prescripție medicală. Cu toate acestea, există cazuri în care minoxidilul este cu adevărat indispensabil. Vă recomandăm insistent să mergeți la cel puțin trei trihologi și să treceți toate testele pe care le prescriu înainte de a începe programul.

Aveți grijă la vopsire  

Când ne vopsim părul și îi schimbăm textura prin tratamente chimice, este important să ne amintim că aceste procese pot pune un stres suplimentar asupra părului și pot duce la rupere. Și acest lucru, desigur, nu va ajuta la creșterea lungimii: firele se vor rupe pur și simplu, așa că alegeți mereu, culoarea natură.