Orhideea! Floarea magică din casa ta!

Orhideele sunt flori exotice, ce se numara cu siguranta, printre preferatele tuturor doamnelor. Aceste flori nu numai ne incinta cu frumusetea ei dar ne transmite si energie pozitiva. In plus, nu trebuie sa uitam faptul ca, dupa trandafiri, orhideele sunt mesageri ai iubirii, ai dorintei si ai pasiunii. Prin urmare, nu trebuie sa ne mire ca aceste flori apar des mentionate in arta, atat in poezii cat si in piese de teatru, filme sau romane.

1

Orhideele galbene simbolizeaza dorinta unui nou inceput. Un buchet de orhidee galbene sunt un prim pas in recladirea unei relatii, iar oferirea unui astfel de buchet poate simboliza si dorinta de impacare dupa o apriga disputa. Orhideele galbene pot fi si un mesager al prieteniei și al gindurilor calde și pot reprezenta sensibilitatea si gingasia.

2

Orhideele rosii simbolizează seductia, insa pot intruchipa si suferinta pricinuita de iubire. In plus, ele pot semnifica admiratia si respectul.

In Grecia antica orhideele erau asociate cu fertilitatea, e de inteles de ce este indicat sa fie tinute in dormitor. Daca le vreti in living sau in bucatarie, or sa va creasca increderea de sine!

7

In urma cu peste 1500 de ani, chinezii numeau orhideele „plantele cu parfum regal” și insusi Confucius a scris ca „placerea de a revedea dupa o lunga absenta un prieten drag poate fi comparata cu aceea pe care o simtim atunci cind intram intr-o camera plina cu orhidee”.

3

Orhideele roz sunt un cadou ideal pentru persoanele care isi aniverseaza casatoria si simbolizeaza bucuria, fericirea și inocența, fapt pentru care sunt potrivite si pentru a fi oferite unei proaspete mamici.

O legenda veche din Japonia spune ca orhideele puteau fi gasite doar de catre razboinicii care isi dovedeau vitejia pe cimpul de lupta.

4

Aztecii preperau o bautura magica din cacao si din orhidee de vanilie atunci cind se inchinau zeilor. In alte regiuni ale lumii, orhideele erau considerate bucati din rochiile zinelor frumoase, iar petele colorate reprezentau singele eroilor cazuti pe cimpul de lupta.

5

Orhideele de culoarea lavandei simbolizeaza gratia, aprecierea sincera, eleganta si feminitatea. Un astfel de buchet transmite mesajul recunostintei, dar si cel al nobletii. Cine ofera cuiva un astfel de buchet de flori isi exprima sentimentul de admiratie si respect pentru persoana care il primeste.

6

Simetria orhideelor le face sa fie asociate cu perfectiunea si frumusetea. In Marea Britanie, in Epoca Victoriana, orhideele erau oferite celor mai frumoase femei, iar chinezii din Antichitate considerau ca orhideele simbolizeaza perfectiunea omeneasca.