Oamenii care plâng în timpul filmelor – sunt cei mai puternici dintre noi!

25c55017ea1a4789c4a35fb457b53a09

Cel mai mare adevăr despre oamenii care plâng în timpul filmelor – este faptul că ei sunt capabili de a compătimi.

Aceștia sunt cu adevărat un tip special de oameni sensibili şi empatici. La cât de mulți narciși şi sociopaţi avem astăzi, cărora le este străină compătimirea, care nu se pun niciodată în locul cuiva, care nu pot simți nimic din ce simt alții, şi nici măcar nu încearcă să facă acest lucru.

Lacrimile nu sunt semnul slăbiciunii, ci al puterii. Vorbesc mai clar decât zece mii de limbi.

În realitate, grija pentru sentimentele cuiva necesită foarte multe forțe. Cu unii oameni viaţa este destul de dură, iar dacă ești capabil să simți durerea cuiva, acest lucru spune multe despre tine.

Aceasta semnifică că ești suficient de puternic, pentru a rezista acestei dureri, ești atât de puternic, încât înțelegi ce se întâmplă cu cineva, ce simte el.

Să fii în măsură să-ţi faci griji pentru cineva  – nu este o slăbiciune, chiar dacă merge vorba de un personaj fictiv dintr-un film. Aceasta nu arată decât că ai o inimă, care se poate face bucăţi pentru durerea altora. Totuși la sfârșit de film inima revine la normal.

Şi această vindecare rapidă, deasemenea spune câte ceva: ești destul de puternic să te ridici şi să mergi din nou, ești suficient de inteligent, pentru a distinge realitatea de poveste.

Desigur, deseori plângem pentru că eroul din film a ajuns în aceeași situație, în care am fost noi – acestea sunt lacrimi ale amintirilor dureroase. Şi, acest lucru semnifică din nou putere.

Uneori, oamenii plâng pentru că sunt copleșiți de emoțiile provocate de genialitatea filmului. În acest caz operele de artă, ating acel punct, care poate provoca nu doar emoții, dar şi alte simptome, cum ar fi cele fizice.

Dacă ţi-a plăcut acest articol distribuie prietenilor!