Nu voi fi mai simplă, îmi voi permite să fiu complicată…

Woman eating a pickle

 

Woman eating a pickle

„Fi-i mai simplă!” – te învață sfătuitorii: cel mai des, cei neîntrebați. Şi pot fi înțeleși: cu cât eşti mai simplă, cu atât le este lor mai comod. Poți reacționa la aceste cerințe sau îţi poţi permite să fii complicată şi să obţii de la viaţă plăcere maximă.

Dacă eşti complicat, cu timpul lumea devine pentru tine multidimensională, se deschide ca frunza de ceai în apa fierbinte.

Ştiţi, parfumul bun, când îl miroși pe hârtie, nu miroase la fel ca pe corp, după ureche nu miroase la fel ca pe încheietură, iar seara – nu miroase la fel ca dimineața. Dimineața mai uşor, spre seară mai intens. Şi, în lumea mea fiecare persoană sau obiect, parcă ar fi stropit cu un astfel de parfum. Totul în el se mișcă, totul își schimbă sensul şi gândurile, profunzimea şi culoarea, şi cu cât mai departe, cu atât devine mai intens. În opinia mea aceasta se numește creștere și maturitate.

Să te maturizezi – ar însemna  să cunoşti multe metode de succes, de a te împăca cu tine însăși şi cu viaţa

Să te maturizezi – nu semnifică să-şi achiziționezi o nouă colecție de încălțăminte sau să-ţi faci o garderobă nouă. Nu semnifică să-ţi achiziționezi o mulțime de lucruri noi, semnifică să obţii experienţe noi şi interese pasionale. Şi multe metode de succes, pentru a te împăca cu viata şi cu sine însăși.

Şi experiența – ea se acumulează, dă volum percepțiilor, oferă efect 3-D . Tu deja ai încercat multe lucruri, deja ai unele preferințe, atașări – în culori, mirosuri, senzații tactile, stofe pentru tapițarea scaunelor…Da, pentru tine aceste lucruri sunt importante.

Poți sta în holul unui hotel, așteptând pe cineva, şi în acest timp să-ţi privești mâna şi împletitura firelor în stofă şi să te bucuri. Să te bucuri de mâncare şi alcool, oraşe, arhitectură, locuri, destinații, timpul de afară şi natură, filme şi muzică, comunicare şi prietenii – de tot ce e important. Selectate dintr-o multitudine – gusturile şi plăcerile tale nu te îngreunează, ci din contra te fac să plutești.

Posibilităţile financiare  îţi pot consolida toate acestea, însă nu ţi le pot înlocui

Un alt lucru, este dacă toate aceste lucruri nu s-au întâmplat. Undeva ceva a mers prost și nu s-a întâmplat. Și nu ai nu ai nici o resursă internă profundă – atașamente mari și mici, iubiri, simpatii, bucurii, gust de viaţă … Oportunități financiare îţi pot consolida toate acestea, dar nu ţi le pot înlocui.

A fi matur şi complicat – este atunci când ştii să-ţi lingi rănile, să-ţi pudrezi cicatricile sau să le porţi cu demninate ca pe nişte medalii.

Şi, mai sunt greșelile tale, care poate au fost greșeli adevărate, sau poate o iubire adevărată, care este întotdeauna dreaptă. Însă să crești, să devii matur şi complicat  – este să poți să-ţi lingi rănile, să-ţi pudrezi cicatricile şi să le porţi cu demnitate. Şi să simți singurătatea mai rar, iar dacă o simți  să nu te temi de ea.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!