Nu ajuta bărbații!

Femeile, având intenția de a ajuta, deseori fac lucruri inutile, care nu doar că nu ajută, ci chiar fac rău celor din jur. Mai ales se referă la bărbați. O să vă povestesc câteva exemple pe care deseori le întâlnesc la consultații.

e[1]

O femeie trăiește sau se întâlnește cu un bărbat talentul căruia nu poate fi apreciat de nimeni. Este un mare muzician ( pictor, om de afaceri, programator, savant, scriitor), dar acest lucru nu este știut  și nu este înțeles de nimeni în afară de el. Nu-i cumpără femeii lui flori, nici cadouri, nu o duce la cafenea, și dă mereu vina pe faptul că muncește și așteaptă ca cineva să-l miște din loc. Atunci, potrivit lui, totul va fi bine! Femeia așteaptă, lucrează, îl ajută, plătește tot… Un an, doi… Zece.

O altă situație: femeia trăiește în concubinaj, el îi cumpără periodic câte ceva, o duce undeva, dar îi spune că nu este pregătit pentru o relație mai serioasă(în afară de traiul în comun și sex), nu vrea copii, nici familie, pentru că a avut un trecut complicat, și pentru că încă nu s-a pus pe picioare. Femeia îl crede, îl așteaptă, îl slujește un an, doi… Zece.

Dar nici într-un caz nici în altul nu se întâmplă nimic, și femeia se gândește: ”Probabil depun prea puțin efort! Poate investesc prea puțin în el!”. Se implică în mai multe joburi, dar situația rămâne neschimbată.

Vin la consultație și spune: ”Vreau să-mi ajut bărbatul! Vreau să fac pentru el asta..Ce aș mai putea să fac? El fără minte nu se va descurca. Îi este greu!”.

Atunci eu răspund liniștit: ”Cel mai mare și important lucru pe care poți să-l faci pentru el, este să încetezi să mai faci ceva!!!”

 

Atâta timp cât femeia ocupă o poziție activă în relație, muncește, asigură familia, bărbatul nu va face nimic.

Dacă el nu vrea să ia exemplu de tine – nu ai de ce să mai stai lângă el!

Nu fă sex cu el, și nu-i da din energia ta! Nu trebuie să ierți iresponsabilitate, lenea, minciuna…

Toate aceste lucruri nu fac decât să arate atitudinea proastă pe care o are femeia față de sine, că nu se apreciază, nu se respectă și nu se iubește!

Dacă vrei să-ți faci bărbatul să fie un bărbat adevărat, încetează să-l ajuți, să-l alinți și să-ți asumi responsabilitatea pentru greșelile lui! Un bărbat normal, maturi, este capabil să-și rezolve singur problemele și să o ajute pe femeie să le rezolve pe ale ei.

Uită de expresia ”Să-mi ajut bărbatul”, nu-l înjosi. Putem să-i susținem uneori, dar susținerea noastră este exprimată prin trei lucruri:

  • crede în el  (în liniște, această credință va fi trădată de privirile tale admirative! Este important să vezi cele mai bune calități în bărbatul tău!);
  • dispoziția bună sau liniștea (pentru ca el să nu-și piardă toate forțele certându-se acasă și pentru a avea siguranța că are o familie puternică);
  • o atmosferă plăcută acasă (curat și gustos);

 

 

Dacă vrei ca bărbatul tău să fie puternic, nu-l învăța cum să trăiască, nu-i da sfaturi, nu-l ajuta din punct de vedere financiar, nu-l compătimi!

Chiar dacă treceți prin vremuri grele, nu te înfunda în lucru, lasă-l să crească prin greutăți. Bărbatul devine mai puternic prin greutăți, se dezvoltă, devine mai puternic și începe să se respecte! Dacă treceți prin greutăți financiare, păstrează-ți buna dispoziție chiar dacă pe masă ai doar orez sau hrișcă. Asta îi va da de înțeles că este prețios pentru tine în orice circumstanțe! Și îl va face mai încrezător!

Ai grijă de tine, de dezvoltarea și frumusețea ta, învață să te bucuri de tot ce te înconjoară și să fii mulțumită. Atunci lucrurile se vor schimba și vei vedea că bărbatul tău începe să se transforme într-un prinț!

Dacă el nu-și asumă responsabilitatea pentru tine – cel mai probabil nu este bărbatul tău! Lucrează asupra atitudinii, și vei întâlni bărbați normali și responsabili.

Fetelor, în primul rând trebuie să deveniți femei, să învățați să vă apreciați, să învățați ritualurile, practicile care vă vor schimba viața!

Te rog! Nu-ți strica bărbatul ajutându-l! El singur este capabil de orice!

Crede în el și dă-i șansa să devină eroul tău!