Motivul multor divorțuri

Jumătate din cunoscutele mele de 30 de ani au divorțat deja. Cele care au 40 de ani, sunt divorțate în proporție de 80%. Deseori motivul divorțului este femeia. Ele spun: mă epilam în zona bikini, mergeam la sala de sport. Sunt o comoară, iar el m-a părăsit. Ce se întâmplă?!

4590[1]

Știți ce? Bărbații pleacă nu din cauza părului din zona bikini. Și nu din cauza defectelor siluetei. Totul este mult mai subtil. Fă-ți o cafea și hai să vorbim!

Bărbații și femeile văd lumea în mod diferit. Pentru femei, casa este cetatea ei, împărăția ei, unde totul trebuie să fie perfect. Crucea ei, bătălia ei.

Când femeia vede în casă lucruri neideale, în capul ei se pornesc sirenele. Și își depune toate forțele pentru a îndepărta obstacolele. Și ia decizii ca un general.

Ținem minte că în limitele casei ea se simte ca la muncă, sau chiar mai importantă. Se simte principala persoană și cea mai responsabilă. Iar soțul este un soldat de rând! Care trebuie să-i îndeplinească ordinele.

Dacă în casă este soacra, care , venind la tânăra pereche concepe casa pe o proprietate privată, totul e mult mai grav. Numărul sirenelor din casă va crește.

Ce înseamnă asta pentru bărbați? Casa este o peșteră, în care se poate ascunde de furtună. Un așezământ sigur. Singura sursă de liniște.

De aceea le sugerez femeilor să țină minte această diferență atunci când își planifică treburile prin casă. Și să exagereze în dorința lor de a face totul să fie ideal. Mai ales cu mâinile bărbaților.

Eu consider că un bărbat are dreptul să primească de la soția lui următoarele lucruri:

1. Respect

El trebuie să fie sigur 1000% că acasă nimeni nu-l va numi cu cuvinte urâte, sau nu-i va zice că e un ghinionist sau un leneș. Nemaivorbind de alte epitete. Nu-ți permite să nu-l respecți.

La fel cum nu trebuie să treci cu vederea lipsa de respect față de tine.

2. Liniște

Da, soțul tău are dreptul să-și primească acasă porția de liniște. Este locul, unde el poate să doarmă și să se odihnească.
3. Fericire și armonie

Veți spune că este sexism, dar cred că soțul are dreptul să vadă acasă o soție care are grijă de ea. Și să intre într-o casă curată.

4. Energie

Casa este locul unde se încarcă bateriile. Înseamnă că aici trebuie să fie lucruri care vor recompensa energia pierdută.

Mâncarea preferată. Posibilitatea de a privi un film bun. Posibilitatea de a face o baie aromată. O soție iubitoare.

Sigur că și bărbații au responsabilități. Dar asta e altă poveste. De la femeie însă se cere să transforme casa într-un loc de odihnă, nu într-un câmp de luptă!