Mereu în trend: 7 idei de manichiură stilată

Tendințele în materie de frumusețe se schimbă în fiecare sezon, dar există tendințe care rămân relevante de ani de zile. Aceste idei de design de unghii au reușit să devină clasice, dar nu și-au pierdut creativitatea – dacă ești în căutarea unei opțiuni care să arate cu siguranță elegant, avem tocmai 7 dintre ele.

Nuanțe pastelate

Cea mai bună opțiune pentru o manichiură casual, multe fete consideră nuanțe neutre. Însă paleta nude a reușit să plictisească pe toată lumea, iar pastelul poate fi o alternativă ideală la aceasta. Primăvara și vara, acordă o atenție deosebită nuanțelor pastelate „de cofetărie” – culorile vată de zahăr, banană, înghețată de mentă sau milkshake.

French invers

Manichiura „Moon” s-a transformat de mult dintr-un design experimental într-un design complet de bază. Baza unghiei într-un astfel de nail art este lăsată neatinsă sau pictată peste cu lac care contrastează cu culoarea stratului de bază. French-ul inversat are multe varietăți, poate fi proiectat așa cum spune fantezia – de exemplu, joacă la diferența dintre texturile metalice și mate. Dar cea mai de succes opțiune este cu o acoperire transparentă sau albă  a găurii (deci placa de unghii arată vizual mai lungă).

Manichiura latte

Îți place atât de mult cafeaua încât nu îți poți imagina o dimineață fără o ceașcă de băutură aromată? Ce zici de un design de unghii în nuanțe de cappuccino sau americano preferat? O astfel de acoperire este astăzi numită „manichiură latte”: suntem siguri că va deveni un nou clasic. Seamănă cu o schemă de culori nude, dar merită să acorzi preferință nuanțelor apetisante de cafea și ciocolată decât bej și fildeș. Și nu uita să completezi acest design cu un inel de aur – acest metal arată deosebit de avantajos cu tonuri latte.

Dungi

Cea mai simplă versiune a unei manichiuri geometrice este minimalistă, de înțeles, ușor de realizat, dar nu plictisitoare. Este potrivit nu numai pentru unghiile lungi: benzile scurte nu par mai puțin interesante. Și liniile subțiri diagonale sau verticale chiar adaugă lungime.

Manichiura 3D

De la strasuri și micro-perle la gel voluminos și detalii acrilice, manichiura 3D nu este cel mai practic design, dar popularitatea sa nu poate fi negată. Da, pentru a-l crea va trebui timp și răbdare, dar rezultatul merită. Argila polimerică și gelul deschid un spațiu real pentru imaginație: poți recrea diferite texturi, figuri atingătoare și inscripții voluminoase pe unghii. Și elementele decorative precum cristalele vor permite să creezi un design plin de farmec în cele mai bune tradiții ale anilor 2000.

Flori

Primăvara și vara, designul floral este indispensabil: acesta este unul dintre cele mai lipsite de griji și imprimeuri feminine care se potrivește la fel de bine cu tricouri simple din bumbac și rochii boho fluide. Toamna și iarna, motivele florale devin mai dramatice, florile de colț și margaretele sunt înlocuite cu trandafiri și crini, adesea imprimeul floral este înlocuit cu crenguțe și frunze – dar tema florală nu își pierde relevanța.

Personalizare

Manichiura a fost întotdeauna o modalitate de auto-exprimare pentru fetele stilate: aceasta este o oportunitate excelentă de a-ți transmite starea de spirit cu nuanțele și modelele tale preferate. Ia versiunea de bază a designului unghiilor – un strat de culoare solidă sau un french – și adăugă-i tușe neașteptate după gustul tău. Poate fi abstractizare, geometrie, inscripții și mesaje criptate, simboluri apropiate de tine. Lasă-ți manichiura să fie strălucitoare, originală și „vorbitoare”: individualitatea nu se demodează.