Masajul feței care în 3 minute pe zi te face mai tânără

Acest masaj pentru față este recomandat de către Joel Siokko, un renumit cosmetolog francez care are grijă și de aspectul estetic al unor vedete, precum Monica Bellucci.

Este o procedură care durează doar 3 minute și pe care ar trebui s-o faci în fiecare zi.

Joel Siokko recunoaște că „acest masaj este extraordinar de simplu, dar în acest fel este și atât de bun. Nimeni nu va face o procedură pentru care trebuie să depui mult efort”. De menționat, că acest masaj este potrivit oricărei vârste și oricărui tip de ten. Printre beneficiile acestuia se enumeră: sporirea elasticității pielii, îmbunătățirea tonusului muscular, micșorarea ridurilor, dar și fortificarea efectului produselor cosmetice, care se merită a fi aplicate anume după acest masaj.

Așadar, precum ziceam ar fi bine să faci proceura zilnic, după ce ai curățit bine pielea, înainte de aplica crema. Masajul constă din trei mișcări pe care să le faci câte un minut.

1.Îmbunătățește circulația limfatică

Cu ajutorul degetelor ( arătător, mijlociu și inelar) treci peste față cu mișcări lente dinspre frunte spre decolteu. În acest fel, vei stimula circulația limfei -lichidul care este responsabil de eliminarea toxinelor din organism. Această mișcare va împrospăta tenul și îl va scăpa de edeme.

2.Sporește elasticitatea pielii și tonusul muscular

Folosindu-te de degetul mare și cel arătător de la ambele mâni, apucă și ridică câte puțin pielea, fără a apăsa și întinde foarte tare. O astfel de mișcare este ca un atrenament pentru ten, ajutând-o să fie mai elastică și mai tonifiată. Nu are importanță în ce direcție vei ridica pielea, important să nu uiți de zona ochilor, a gâtului și a decolteului.

3.Stimulează circulația sangvină

Relaxează-ți încheieturile mânilor și lovește-te ușor pe față, nu cu palmele, ci cu degetele. Scopul acestui exercițiu nu este durerea, dar roșeața. Înroșirea pielii, în acest caz, va însemna îmbogățirea pielii cu oxigen datorită circulației mai sporite a sângelui.

Așadar, dacă dorești ca și produsele cosmetice pe care le procuri să aibă efectul dorit, fă această procedură înainte de a le aplica.

Ca să-ți fie mai ușor, vezi mai jos un video demonstativ.

https://youtu.be/yQ7BYwEmEcc

Sursa