Limbajul corpului pentru o femeie de succes: 18 REGULI DE BAZĂ!

Succesul femeii începe cu corpului ei. Și nu este vorba de greutate, starea pielii sau cât de bine e îngrijită. Succesul – este în primul rând, respectul de sine. Simțind corpul, controlând mișcările și gesturile, femeia obține o încredere de sine incredibilă.

18 din reguli de bază ale limbajului corpului  pentru o femeie de succes:

1. Nu încrucișa brațele sau picioarele.

Nu încrucișa brațele de parcă ai dori să te închizi sau să te protejezi de alții. Acest lucru se referă şi la picioare. Fii deschisă.

2. Fixează contact vizual.

Dacă ai o conversație cu mai multe persoane, menține contactul vizual cu toți, pentru a crea o legătură şi a te convinge că eşti ascultată. Nu exagera însă, pentru a nu crea impresia că încerci să presionezi interlocutorul. Dacă, contactul vizual va fi prea slab, vei părea nesigură.

3. Simte-te în largul tău. 

Ia o poziție sigură, simte-te în largul tău.

4. Relaxează umerii

Când eşti încordată, sunt încordați şi umerii. Ei sunt ridicați şi ieșiți puţin înainte. Încearcă să te relaxezi, scutură umerii şi împinge-i în înapoi. Apropo, şi pieptul în acest caz va arăta mai bine.

5. Dă din cap, atunci când vorbești cu interlocutorul.

Din când în când, dă din cap. Astfel arăți că eşti atentă la ce se vorbește, însă nu exagera cu acest lucru, să nu pari ridicolă la un moment dat.

6. Stai dreaptă, nu te încorda.

7. Înclină-te puţin în direcția interlocutorului

Dacă dorești să arăți, că îţi este interesant ce spune interlocutorul tău, înclină-ţi corpul puţin în direcția lui. Dacă dorești să arăţi că eşti sigură pe tine şi te simți confortabil, înclină-te puţin înapoi. Dar nu te apleca prea tare. În acest mod vei face impresia unei doamne slabe, care are nevoie de sprijin. Iar dacă te vei da mult prea mult înapoi, poți părea arogantă sau prea distantă.

8. Zâmbește

Nu lua totul prea în serios. Relaxează-te, iar când cineva spune ceva amuzant, zâmbește şi râde.Oamenii vor fi gata să te asculte, dacă vei părea o persoană pozitivă. Nu râde prima, de propriile glume – acest lucru indică că eşti nervoasă şi ai nevoie de sprijin permanent. Zâmbește când ţi se face cunoștință cu cineva, dar nu lipi acest zâmbet pe faţă – te vor considera falsă.

9. Nu-ţi atinge faţa

Acest lucru indică faptul că ești nervoasă și va distrage interlocutorii.

10. Ţine-ţi capul drept

Capul lăsat – semn de nesiguranță și neputință. Privirea trebuie să fie îndreptată înainte.

11. Nu te grăbi

Acest lucru se face din următoarele motive: atunci când mergi încet, te vei calma și vei deveni mult mai încrezătoare, şi câte puţin va trece şi starea de stres. Când te adresezi cuiva, nu te întoarce în direcția lui prea repede, ci fă-o cât mai încet posibil. Lent și cu demnitate!

12. Nu te agita

Evită mișcările nervoase, cum ar fi legănarea piciorului sau bătăi cu degetele în masă. Treptat, scapă de aceste obiceiuri, sau schimbă-le în altceva. Acest lucru doar arată că eşti nervoasă, sustragi interlocutorul și nu-ţi oferă posibilitatea să-ţi exprimi în mod clar ideea. Organizează-ţi mișcările, astfel încât să nu te încurce pe tine însăși. Încercă să te relaxezi, fă totul încet, controlează-ţi mișcările și gesturile.

13. Gesticulează cu încredere

Folosește mâinile pentru a descrie ceva, sau pentru ca argumentele tale să pară mai convingătoare. Dar nu exagera – prea multe mișcări cu mâinile distrage atenția interlocutorilor. Și nu repeta tot timpul aceeași mișcări, controlează-le! Dansează cu mâinile, dar nu prea agitat.

14. Ține paharul mai jos.

Nu ţine paharul cu băutură prea aproape de tine, la nivelul pieptului, pentru a nu părea prea închisă și „în apărare”. Încercă să păstrezi ceva (nu doar paharul cu băuturi) sub nivelul inimii și la nivelul picioarelor în plan frontal.

15. Ţine coloana vertebrală dreaptă

Mulţi oameni ar putea să stea drept şi frumos, doar că ei gândesc că spatele se termină acolo unde începe gâtul,  de acea întind gâtul înainte, fără să conștientizeze că e o parte din postură. Spatele se termină acolo unde începe capul. Încercă să ţii drept tot spatele, şi atunci vei avea o postură cu adevărat bună.

16.Păstrează distanţa.

Nu sta prea aproape. Dacă vei sta prea aproape de interlocutorul tău, va începe a se agita. Lasă oamenii să aibă propriul spațiu, nu încerca să-l câștigi.

17. Oglinda

Atunci când ai o relație bună cu cineva, adresându-te, inconștient deveniţi oglindă unul pentru celălalt. Acest lucru înseamnă că într-o anumită măsură, împrumuți limbajul corpului altcuiva. Pentru a putea comunica mai bine, poți utiliza în mod conștient efectul de oglindă. Dacă interlocutorul tău se apleacă în față, poți de asemenea, să te apleci înainte. Dacă interlocutorul a întins mâna pentru a lua ceva, tu poți face același lucru. Dar, nu repeta totul, nu reflecta fiecare mișcare a corpului.

18. Fii deschisă şi liniștită

Întotdeauna să ai o abordare bună faţă de tot şi toţi, fii deschisă şi liniştită. Sentimentele tale deasemenea pot schimba limbajul corpului tău şi să-l facă complet diferit.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!