Lecții de stil de la o franțuzoaică: regulile perfecțiunii

Sabina Socol, cea mai cunoscută pariziană de pe Instagram, are o mamă pasionată de modă și, potrivit Sabinei însăși, a primit de la ea principiile de bază ale construirii unei garderobe.

Franțuzoaicele au fost întodeauna admirate pentru simțul stilului pe care îl au. Mai jos găsești vezi sfaturile pe care le-a primit și le poți utiliza și tu dacă vrei să te îmraci rafinat și cu stil.

În garderobă trebuie să ai 2 – 3 jachete scumpe

Acest set poate include o jachetă neagră clasică care se potrivește bine siluetei, un blazer și un trench. De ce are nevoie fiecare femeie de ele? Pentru că acestea sunt bazele unei croielilor structurale precise și creează o siluetă prin formarea liniilor dorite.

Astfel de lucruri servesc drept bază excelentă pentru o varietate de combinații, sunt versatile și, fac imaginea completă. Și aceste piese vestimentare nu sunt supuse fluctuațiilor sezoniere ale modei, așa că poți investi în siguranță în achiziționarea lor la maximum – sunt purtate mulți ani.

Accesorii-accente

Garderoba de bază este fundația, dar trebuie să poți alege și să porți și accente. Poți începe să colecționezi de accesorii (genți, centuri, ochelari, eșarfe) încă de la o vârstă foarte fragedă, deoarece moda este ciclică, iar acestea vor deveni relevante din nou și din nou.

Accesoriile cu accent nu trebuie să fie neapărat lucruri de designer, un vintage interesant face față la fel de bine sarcinii.

Încălțămintea trebuie să fie confortabilă

Nu există compromisuri în această problemă, mai ales că acum există destule mărci și designeri care fac atât pantofi frumoși, cât și confortabili. Pantofii incomozi nu numai că îți rănesc picioarele (ceea ce va deveni o problemă în timp), dar și îți strică mersul.

Nu există reguli generale, totul este foarte individual – cineva nu poate purta pantofi plați, dar se simte grozav în tocuri înalte (mai ales dacă pantofii sunt de calitate) și invers. Dar nu ar trebui să existe niciun compromis între confort și aspect!

Nu te împodobi

Pentru a accentua, trebuie să alegi o zonă și un decor, care va deveni personajul principal. Nu trebuie să porți toate bijuteriile deodată, nu face ținuta interesantă. Zona de accent poate fi fața (cercei), decolteul (colier), mâinile (brățări și inele), talia (centură). Bijuteriile de accent pot fi completate cu bijuterii delicate în alte zone, dar în așa fel încât să nu existe conflict între ele.

Rujul este tot un accent

Rujul servește și el un accent foarte puternic, de aceea dacă porți un ruj roșu nu mai purta aște accesorii care să evidențieze prea tare fața. Orice, chiar și cea mai simplă și de bază ținută poate fi complet transformată cu un machiaj, și mai ales cu ajutorul rujului.

Combină: vintage și articole din colecții noi, piese vestimentare clasice și tendințe la modă

Orice contraste fac imaginea mai interesantă, iar respectarea vechilor reguli nu mai este actuală. Astăzi poți experimenta după cum dorești, așa că nu-ți fie teamă de combinații neobișnuite.

Gențile de statut scumpe se potrivesc bine cu adidașii de bază, blugii vintage cu jachete de designer sofisticate și un tricou alb simplu ajută în orice situație.

Nu uita de importanța lenjeriei bune

Lenjerie bună înseamnă lenjerie confortabilă și care formează o siluetă frumoasă sub haine.