Îți vor face viața cu mult mai ușoară: 16 trucuri sigure de frumusețe care îți vor salva timpul prețios

1. Pentru a uniformiza tonul feței, nu este necesar să aplicați mult fond de ten. Uneori un corector este suficient pentru a ajuta la ascunderea imperfecțiunilor minore.

2. Aplică primerul cu același burete de machiaj pe care îl folosești pentru fondul de ten. Așadar, nu numai că îți vei simplifica sarcina, ci vei face și machiajul mai rezistent.

3. Spală bine machiajul înainte de a merge la culcare. Pentru ca dimineața să nu existe urme frecate de machiajul de ieri pe ochi, folosește demachiante pe bază de ulei. Apoi folosește un cleanser potrivit.

4. Buretele cosmetic este util și pentru pudra translucidă. Pentru a nu se observa pudra pe față, aplicați-o pe un burete, umeziți buretele ușor cu apă, scurgeți-l și treceți ușor peste față cu mișcări de bătaie.

5. Fardul de obraz va ajuta să îți ofere instantaneu feței un aspect mai proaspăt: aplica-l nu doar pe pomeți, ci și pe pleoapa superioară.

6. Pentru a fixa în siguranță umbrele, în loc de un primer, folosește un creion de culoarea potrivită a pielii tale – un creion dermatograf pentru smoky eyes și un creion bej pentru pleoape dacă îți dorești un machiaj mai neutru.

7. Pentru a-ți face fața proaspătă și strălucitoare, un truc simplu te va ajuta: aplică puțin iluminator pe partea superioară a pomeților, pe tâmple și deasupra sprâncenelor.

8. În funcție de forma feței, aplică corectorul în diferite moduri:

– daca ai obrajii plinuți, aplică produsul cu puncte, trasând doua semicercuri sub ochi. Pentru a ascunde cearcănele, aplicați mai întâi un corector de culoare roz, apoi unul gălbui.

– pentru obrajii mici se folosește tehnica de aplicare triunghiulară.

9. Machiajul perfect fumuriu poate fi realizat fără pensule speciale, deoarece fardurile sfărâmicioase sunt ușor de aplicat și de amestecat cu vârful degetelor.

10. Pentru a aplica fardul într-un mod imperceptibil, trageți o linie pe obraz cu o pensulă subțire și blenduiți (difuzați) fardul pe obraz.

11. Pentru a vă face sprâncenele îngrijite și expresive, următorul truc  vă va ajuta mult: dacă nu aveți un gel fixator pentru sprâncene, stropiți o perie de rimel care nu vă mai trebuie cu fixativ și folosiți-o ca pieptene pentru sprâncene.

12. Pentru a vedea toate defecțiunile și cercurile întunecate de sub ochi în oglindă, nu vă priviți direct, ci înclinând ușor capul înainte.

13. Pentru a da rujului lucios un finisaj mat, aplică puțină pudră translucidă pe buze.

14. Pentru un aspect mai clar, folosește un creion cu mină moale și deschis la culoare, punând accent pe membrana mucoasa a pleoapei inferioare. Astfel veți crea efectul unor ochi mai mari.

15. Dacă ai puțin timp pentru machiaj, folosește produse multifuncționale. De exemplu, pigmenți colorați care pot fi aplicați pe buze, obraji și ochi.

16. Șamponul uscat vă va ajuta să adăugați instantaneu volum părului dumneavoastră. Aplică-l pe toată lungimea, ridicând buclele și pufează părul cu degetele.