Urmează aceste 5 reguli, pentru ca să ai un ten impecabil în sezonul rece

În perioada rece a anului, pielea are nevoie de o îngrijire specială din cauza vântului, frigului și a umidității scăzute. Pielea devine uscată, iar în unele cazuri se exfoliază atât de tare încât pot apărea eczeme. Este obligatoriu să înlocuiești unele produse pe cele care să îți asigure hrănire, cum ar fi cremă hidratantă, ulei sau ser. În continuare vă prezentăm câteva reguli bune de urmat pentru un ten impecabil.

Aplică întotdeauna o cremă hidratantă înainte de a ieşi din casă!

O regulă care trebuie urmată cu strictețe este: aplicarea unei creme hidratante cu cel puțin 30 de minute sau 1 oră înainte de a ieși din casă. Iarna este indicat să folosim o cremă hidratantă cu o consistență mai grasă, pe bază de ulei deoarece uleiul va produce o peliculă protectoare care să rețină umezeala la nivelul pielii.

EXFOLIAZĂ TENUL, MAI RAR ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

Exfolierea este o etapă eficientă deoarece îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii şi permite pătrunderea substanţelor nutritive din produsele cosmetice mult mai adânc în epidermă, însă iarna nu sunt recomandate. Foloseşte scrub doar o dată pe săptămână, pentru a nu irita și usca pielea foarte tare. Alege geluri de curăţare cremoase, loţiuni fără alcool, ape micelare,  pentru demachierea și curăţarea tenului.

AI GRIJĂ DE PIELEA DIN JURUL OCHILOR

Pielea fină din zona ochilor este afectată în mod deosebit de vremea rece. Îmbătrînirea prematură  și accentuarea ridurilor pot fi prevenite dacă folosiți un produs care are o acțiune intensă de hidratare și calmarea acestei zone sensibile.

Masajul facial, eficient pentru o piele elastică

Masajul facial este o adevărată comoară și poate înlocui cu succes retinolul. Câteva minute în fiecare seară pentru masaj sunt suficiente pentru ca aspectul tenului tău să se îmbunătățească.

Și buzele trebuie hidratate

Şi buzele trebuie neapărat protejate. Vântul și temperaturile scăzute le pot afecta până la senzaţii de durere. Balsamul este un produs indispensabil în această perioadă.Cel mai indicat este să alegi unul care să aibă factor de protecţie SPF 15, dar şi substanţe antiseptice, care să ajute la vindecarea buzelor crăpate. De asemenea, trebuie să acorzi o atenție deosebită și mâinilor cu creme hidratante și o igienă riguroasă.

Alimentează-te corect și sănătos!

Frumusețea vine din interior iar toate obiceiurile alimentare se vor vedea la exterior mai târziu. Este indicat să consumi fructe și legume pentru o piele sănătoasă și luminoasă. Beți suficientă apă în fiecare zi.