În secolul trecut, soțiile ideale respectau aceste 10 reguli

Soția bună, cum este ea? Dacă vom adresa această întrebare bărbaților, fiecare dintre ei va avea propriul răspuns: unii își doresc alături o femeie de afaceri, alții o femeie inteligentă, iar cineva visează la o femeie casnică.

Apropo, acum câteva decenii, femeile stăteau liniștite acasă, nu visau să-și construiască o carieră, să aibă un salariu mare sau să obțină respect din partea societății. Însă, la acea vreme nici lor nu le era ușor, pentru că erau nevoite să respecte un șir de reguli pentru a fi soții perfecte.

În 1955, într-o celebră revistă americană a fost publicat articolul: ”Ghidul unei soții bune” care în scurt timp a devenit popular în întreaga lume. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre regulile soției ideale din anii 50 ai secolului trecut, citiți articolul nostru.

10. Înțelegere și iertare

O soție bună nu-și contrazice soțul, ea încearcă să-l înțeleagă în orice situație. Dacă bărbatul a decis că vrea să se relaxeze cu prietenii, ea îi va permite fără discuții. El se duce unde vrea, iar ea nu-l întreabă nimic. Dacă bărbatul se întoarce acasă dimineața, soția ideală îl întâlnește cu omleta caldă și zâmbetul pe buze.

9. Liniște în casă

Când soțul se întoarce de la muncă, în casă trebuie să fie liniște. Copiii trebuie să fie liniștiți, să nu strige, să nu alerge, să nu fie obraznici, să nu-l deranjeze. Nici soția nu trebuie să vorbească. În schimb ea trebuie să creeze atmosfera potrivită în casă.

8. Modestie

Femeia ar trebui să tacă nu numai atunci când soțul se întoarce de la serviciu. Ea trebuie să fie laconică tot timpul. Femeile moderne cu siguranță nu vor accepta această situație. Însă pentru soțiile ideale ale acelor vremuri acesta era un lucru firesc.

Bărbatul era șeful în familie, el lua deciziile importante. Femeia se ocupa de casă și copii și nici nu-i trecea prin minte să pretindă la ceva mai mult. Unele familii respectă și acum astfel de reguli. Totul depinde de educația și caracterul femeii.

7. Aspectul exterior

Femeia ideală a acelor vremuri trebuia să fie la înălțime. Chiar dacă a avut o zi grea, ea trebuia să fie îngrijită atunci când soțul se întorcea acasă: să poarte o rochie frumoasă, un șorț curat, machiată, cu părul aranjat. El a muncit toată ziua, deci merită să fie întâlnit de o femeie frumoasă și fericită. Probabil multe femei moderne ar trebui să țină cont de această regulă.

6. Pregătirea copiilor până la sosirea tatălui 

Soția ideală trebuie să aibă grijă nu numai de sine, ci și de copii. Aceștia trebuie să fie îngrijiți, curați, hrăniți. De asemenea, să aibă grijă și de liniștea din casă, iar pentru asta femeia se pune de acord cu cei mici să nu facă zgomot.

5. Atitudinea pozitivă

Ordinea în casă, aspectul frumos – asta nu este tot. Soția ideală trebuie să fie veselă, mereu cu o atitudine pozitivă. Bărbatul obosește la serviciu, deci seara soția bună trebuie să-l înveselească. Ea întotdeauna va găsi un subiect de discuție și îl va susține cu cele mai frumoase cuvinte.

4. Ordinea în casă

Femeia ideală are casa mereu curată. Nu contează cum se simte, la sosirea soțului casa trebuia să strălucească. Da, au trecut aproape 70 de ani de atunci, însă această regulă nu și-a pierdut relevanța. De la femeie încă se mai cere să fie ordine în casă, chiar dacă ea muncește.

3. Nivelul de confort – maxim

Când bărbatul revine acasă, el trebuie să simtă un confort maxim. Femeia să-l servească cu băutura caldă sau rece, în funcție de anotimp.

Bărbații moderni nici nu îndrăznesc să viseze la astfel de lucruri. Deși, probabil, femeile casnice încearcă să-i înconjoare cu confort și grijă.

2. Interes sincer

După ce a servit cina, bărbatul vrea să comunice cu soția sa. În acest caz, ea trebuie să-l asculte, să-l susțină. Și o soție ideală nu se plânge niciodată. Pentru a-și calma soțul femeia trebuie să vorbească cu voce joasă.

1. Micul dejun, prânzul și cina

O soție bună știe să gătească cea mai gustoasă mâncare. Ea niciodată nu-și va hrăni soțul cu supa de ieri. Pentru micul dejun, prânz și cină, are întotdeauna mâncare proaspăt pregătită. Astfel bărbatul simte că este așteptat acasă.