Iată de ce franțuzoaicele nu se îngrașă: 9 reguli datorită cărora vei fi mereu slabă

Multe dintre franțuzoaice reușesc să-și păstreze silueta din tinerețe și după 40 sau chiar 50 de ani. Cum le reușește? Aflăm de la un „martor ocular” care a trăit și a lucrat în Franța.

Așadar, franțuzoaicele…

1.Renunță ușor la micul dejun

Decât să stea dimineața în fața aragazului, o franțuzoaică va sta mai bine în fața șifonierului ca să-și potrivească bine ținuta. Majoritatea femeilor din această regiune sunt obișnuite cu o cafea și un biscuit la micul dejun. În general, pauzele de cafea sunt ceva sacru în Franța, până la prânz acestea pot fi 2-3 la număr, însă, atenție, fără chifle sau prăjituri.

2.Pentru prânz aleg salatele și legumele

Cel mai frecvent, reprezentantele sexului frumos din Paris petrec pauza de masă într-o cafenea, unde vor comanda o salată sau legume la grătar și se vor limita doar la asta, chiar dacă în restaurantele franceze e obișnuit să se aducă gratis, până la servirea bucatelor, pâine albă proaspătă, unt și un ulcior cu apă. Ele vor gusta dintr-o felie de pâine cu unt, nicicum nu o vor mânca pe toată, în schimb vor bea cu plăcere 2-3 pahare de apă.

3.Cheltuie o sumă anumită de bani pentru mâncare, nimic în plus

Franțuzoaicele au un buget anumit prevăzut pentru a lua masa, asta chiar dacă veniturile le permit să cheltuie oricât și-ar dori. Atunci când merg în pauza de masă la restaurant, acestea nu-și vor lua cu ele portofelul, ci doar suma de bani care consideră că tebuie să fie suficientă pentru o salată sau pentru un aperitiv.

4.Duc contul caloriilor consumate

Dacă simt că au exagerat cu mâncarea la o anumită masă, franțuzoaicele vor renunța, de exemplu, la cinele din următoarele zile. În colectivele feminine franceze e ceva obișnuit să vezi cum unele chiar au un carnet de note în care își notează suma caloriilor consumate zilnic, iar atunci când întrec numărul de calorii destinat pentru o zi, vor renunța la ele în ziua următoare.

5.Pentru gustări, aleg fructele de sezon

Franțuzoaicele sunt înnebunite după fructele proaspete din provincie. La locurile de muncă se organizează foarte repede pauze pentru gustări atunci când cineva din angajate aduce un coș cu fructe trimise de la țară.

6.Mănâncă puțin la petreceri

Petrecerile în Franța, de regulă, se bazează nu pe mese copioase, ci pe un vin de calitate, apă plată și multă comunicare. Respectiv, franțuzoaicele nu vor fi atrase de bucate caloriinice, chiar nici de gustări mici, fiind că acestea, pur și simplu, nu sunt servite.

7. Nu mănâncă deserturi

Tortul „Napoleon” a fost inventat pentru turiști și străini, franțuzoaicele adevărate au, de fapt, o atitudine indiferentă față de deserturi. Chiar dacă vor comanda un desert, acestea vor gusta câteva lingurițe din acesta. De menționat, că în restaurantele din Franța meniul de deserturi este aparte de cel principal și i se aduce clientului doar la solicitare.

8. Vorbesc mult la masă

O regulă nespusă a franțuzoaicelor este de a mânca lent și a mesteca bine orice îmbucătură. De regulă, după fiecare mușcătură urmează o temă de discuție: timpul de afară, starea de sănătate a unui prieten sau alegerile locale. Adesea, luarea mesei nu este decât un motiv pentru discuții foarte serioase precum testamentul unei rude sau promovarea la serviciu.

9.Merg mult pe jos

În Franța este ceva normal să mergi la serviciu pe jos chiar și timp de o oră sau două. Pentru ei este o plăcere să meargă pe ulițele atât de familiare, să-și salute vecinii și să-și cunoască bine zona în care trăiesc. Franțuzoaicele vor apela la metrou doar pe timp de ploaie, ele știu că 10 mii de pași pe zi asigură un corp de invidiat și nu vor mai fi nevoite să meargă la sport.

Sursa