Hainele care te fac să pari mai plinuță decât ești: evită aceste 7 greșeli în alegerea ținutelor și folosește trucurile din articol

Te poți îmbrăca frumos și elegant având orice silueta. Principalul lucru este să alegeți hainele potrivite și să le combinați între ele pentru a pune în evidență avantajele figurii și a ascunde imperfecțiunile. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați următoarele recomandări.

Evitați hainele prea strâmte

Astfel de haine accentuează puternic silueta, subliniind astfel toate punctele slabe ale acesteia. Îmbrăcămintea strâmtă face vizual corpul mai voluminos și mai convex. Același lucru este valabil și pentru hainele translucide. Cel mai bine este să acordați preferință unei țesături dense, care va ascunde perfect toate defectele figurii.

Evitați hainele cu multe buzunare

Buzunarele sunt convenabile, dar uneori pot fi exagerate. Prezența unui număr mare de buzunare și clape pe haine aglomerează silueta, creând un aspect stratificat și adăugând vizual kilograme în plus.

Acordați o atenție deosebită țesăturilor

Țesăturile sunt importante – dacă trebuie să ascundeți defectele figurii. Satinul, mătasea, catifeaua și lurexul măresc vizual silueta, făcând-o mai plină. Același efect apare dacă hainele au o mulțime de volanașe. În plus, produsele cu astfel de elemente decorative scurtează vizual înălțimea persoanei. Cel mai bine este să alegi haine dintr-o țesătură de culoare monocromă, creând accente cu ajutorul accesoriilor.

Evitați haine over-sized

Îmbrăcămintea de dimensiuni mari nu numai că nu poate ascunde volumul suplimentar, ci, dimpotrivă, îl poate adăuga. Îmbrăcămintea de mărime mare nu este potrivită pentru orice femeie. Adesea apare efectul opus: în loc de ascunderea dorită a kilogramelor în plus, o femeie începe să arate și mai plină decât este în realitate.

Evitați hainele tricotate

Hainele tricotate arată grozav și sunt potrivite fetelor care sunt suficient de înalte și au un corp subțire. Restul ar trebui să evite astfel de haine, deoarece vor sublinia doar defectele figurii. Astfel de produse includ diverse pulovere, jachete și rochii, precum și haine din mohair, catifea și angora. Fetelor cu o siluetă mai plină le este recomandat să acorde atenție lucrurilor din bumbac sau mătase mată.

Alegeți geanta potrivită

Geanta, ca și alte accesorii, trebuie să fie de dimensiuni adecvate. Geanta trebuie să aibă dimensiunea corectă. Dacă este prea mare, atunci în contact cu un corp volumetric, se va crea un efect dublu masiv. La fel și cu o geantă foarte mică: va arăta destul de ridicol și disproporționat. Rămâneți la mijlocul de aur – alegeți o geantă de mărime medie, astfel încât să fie confortabil de purtat în mâini și nu pe umăr. Apropo, aceeași regulă se aplică bijuteriilor.

Evitați colanții cu imprimeuri

Desenul pe dresuri poate reprezenta un accent puternic pe care nu vi-l doriți. Dacă picioarele sunt pline, atunci colanții cu imprimeuri vor atrage o atenție nejustificată. Dați preferință modelelor monocrome care nu vor adăuga volum picioarelor.

Ce altceva trebuie să mai eviți?

Pe lângă sfaturile principale de mai sus, ar trebui să acordați atenție și altor greșeli întâlnite frecvent.

Nu purta doar negru. Îmbrăcămintea în această culoare schimbă cu adevărat silueta, dar există și alte culori care îndeplinesc aceeași funcție.
Evitați stratificarea în haine – acest lucru vă va adăuga doar kilogramele în plus din punct de vedere vizual.
Nu purta haine cu dungi orizontale și nu combina fundalul alb cu topul negru (și invers).
Nu purta haine mai mici, doar va sublinia toate defectele siluetei.

Nu uitați că orice femeie poate arăta elegant și poate atrage atenția. Nu este necesar să ai parametri de model pentru a fi încrezătoare și pentru ai uimi pe cei din jurul tău. Hainele și accesoriile selectate corespunzător vor sublinia în mod favorabil toate avantajele figurii și vor ascunde perfect imperfecțiunile acesteia!