Greșelile tipice ale femeilor îngrijite

Cheltuim o groază de timp și de forțe pentru a arăta bine, și pentru a emana frumusețe și prospețime. Pentru asta toate soluțiile sunt bune: cineva preferă metodele naturiste, altcineva- orele petrecute la sala de forță.  Chiar și așa, fiecare dintre noi mai devreme sau mai târziu comite anumite greșeli, urmele cărora nu e chiar așa ușor să fie ascunse. Noi am făcut o listă cu cele mai frecvente erori comise. Încearcă să le eviți, și frumusețea ta va lumina încă mulți ani înainte.

25448[1]

Folosești spuma pentru spălat fața doar seara

Multe femei sunt convinse că spuma și gelurile de curățare a feței trebuie să fie folosite doar seara, atunci când te demachiezi. După părerea lor, dimineața e suficient să te stropești cu un pic de apă, pentru a nu deranja ph-ul normal al pielii. De fapt lucrurile nu stau deloc așa! Dimineața pielea ta are nevoie de aceeași îngrijire: trebuie să înlături rămășițele cremei de noapte, pentru a elibera porii și a-i permite pielii să respire.

Te speli cu apă rece

Da, probabil bunica te-a învățat că dimineața trebuie să te speli cu apă rece pentru  fi proaspătă toată ziua. Nu e adevărat! Apa rece îți usucă pielea, de aceea spală-te cu apă de temperatura camerei. Atunci vei lumina cu adevărat.

Folosești prea des masca pentru păr

Pe majoritatea măștilor pentru păr, mai ales pe cele profesionale, este scris cu litere mici: ”Folosește odată în săptămână”. Ideea este că această recomandare trebuie să fie tratată ca atare. Și nici într-un caz nu înlocui masca cu un balsam regenerator. De ce? Pentru că în loc de un păr puternic și hidratat vei primi un păr firav, slab, și predispus la cădere.

Îți razi picioarele cu săpun sau gel de duș 

”Sunt doar picioare! De ce să cheltuiești cu ele spuma de ras?” Atunci nu te mira că pielea genunchilor este uscată, iar riscul apariției zgârieturilor crește. Spuma de ras hidratează și crează  o pernă protectoare pentru piele.

Nu-ți usuci părul cu foehnul  „Lasă-l să se odihnească”

Uneori organizezi pentru părul tău o adevărată ”sărbătoare”, oferindu-i șansa să se usuce pe cale naturală. O să te dezamăgim: faci o mare greșeală. De pe părul lung, apa se usucă mai greu, iar moleculele ei absorb proteinele din structura părului, făcându-l astfel mai vulnerabil. Care ar fi ieșirea din situație?  Usucă-l cu foehnul cu aer rece.

Dai cu scrub pielea problematică

Imediat cum observi vreun punct negru pe fața ta, te grăbești să-ți cureți pielea. Și evident, folosești în acest sens scrubul, pilingul sau chiar peria electrică. Și greșești foarte tare! Nu trebuie să atingi coșurile deloc, iar cu ajutorul scrubului nu faci decât să extinzi infecția.

Îți dai părul cu parfum

Ai auzit probabil că părul este cel care păstrează cel mai bine aroma parfumului. Așa este, doar că fiecare apă de toaletă conține alcool, iar asta înseamnă că îți usucă părul. 

Ai început să utilizezi prea devreme cremele anti-rid

Este o iluzie ideea că dacă vei începe să le folosești mai devreme, îți vei păstra pielea mai mult timp tânără. În realitate, lucrurile stau altfel: vei suprasolicita pielea cu colagen și acid hialuronic. 

Nu-ți dai cu cremă în zona decolteului

Știm cu toții că de două ori pe zi trebuie să-ți dai fața și gâtul cu cremă hidratantă. Și cu zona decolteului ce facem? Aceasta este prima zonă care îți va trăda vârsta peste 20 de ani. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, nu mai fi zgârcită – acordă atenție pielii fine a decolteului. Peste ani îți vei mulțumi pentru asta.

Îți scoți sprâncenele înainte de a te machia

Fetele uită de faptul că scoaterea sprâncenelor și machiajul sunt două ritualuri diferite, care nu pot fi nicidecum făcute în același timp. Deseori mai întâi scoatem firele care sunt în plus, oferim formă sprâncenelor și începem să ne machiem. Nu suntem atente nici la iritare, nici la faptul că micile punctișoare roșii care rămân se pot transforma în zone infectate. Ar fi bine mai întâi să-ți corectezi sprâncenele seara, de exemplu, pentru ca noaptea pielea să se liniștească, iar dimineață să-ți faci fără griji machiajul.