Gimnastica pentru față elaborată de Carole Maggio. Nu vei avea nevoie de operații estetice

Cosmetologul Carole Maggio a elaborat un program unic de gimnastică pentru față care pune în funcțiune 57 de mușchi ai feței și ai gâtului. Acesta este considerat drept o alternativă reală pentru chirurgia plastică.

Programul îți va lua doar 15 minute dimineața și încă 15 seara. Cheia succesului, însă, constă în respectarea cu strictețe a planului și a câtorva regului. Iată care sunt acestea:

  1. Exercițiile se efectuează în poziție de șezut cu o oglindă în față, cel puțin pentru început, pentru a vedea cum lucrează mușchii.
  2. Trebuie să simți mușchii în timpul și după exerciții, altfel degeaba te strădui, fiindcă cel mai probabil nu-i încordezi suficient.
  3. Nu fă pauză între exerciții, acestea trebuie făcute consecutiv, fără întrerupere.
  4. După fiecare exercițiu relaxează mușchii, expirând adânc pe gură.
  5. În timpul exercițiilor trebuie să fie încordați nu doar mușchii feței, dar și cei ai abdomenului și ai feselor.

Așadar, putem începe!

1.Exercițiul împotriva pungilor de sub ochi

Așază-te în poziția indicată. Pune degetele mijlocii între sprâncene, deasupra nasului. Cele arătătoare pune-le pe colțul extern al ochilor. Privește în sus. Încearcă să încrunți ochii, nepermițând în același timp cu degetele. Cu mușchii încordați numără până la 30, apoi relaxează-i și repetă exercițiul de 10 ori.

2.Exercițiul împotriva pleoapelor căzute

Repetăm poziția anterioară, doar că de data aceasta nu trebuie să te încrunți, ci să te uimești, adică să deschizi larg ochii.

3.Exercițiul pentru ridicarea sprâncenelor

Degetele arătătoare pune-le pe frunte paralel cu sprâncenele, imitând forma acestora. Din toate puterile ridică sprâncenele, opunându-te cu degetele. Oprește-te în momentul de contracție maximă pentru 30 de secunde, apoi relaxează-te și repetă de 10 ori.

4.Exercițiul pentru obraji tonifiați

Deschide gura de parcă ai spune litera „o”. Încetișor dă maxilarul în jos până în punctul extrem. Cu degetul arătător apasă puțin pe mijlocul obrajilor. Ulterior, fără a închide gura, contractă mușchii așa de parcă vrei să zâmbești. Menține „zâmbetul” timp de 30 de secunde și relaxează-te. Repetă de 10 ori.

5.Exercițiul pentru definirea pomeților

Deschide gura de parcă ai spune litera „i”. Ținând mijlocul obrajilor cu degetele mijlocii, treci de la „i” la „u”, țuguind cât de tare poți buzele. Menține 10 secunde și întoarcete la „i”. Repetă de 10 ori.

6.Exercițiul pentru un nas perfect

Pune degetul arătător pe vârful nasului și ridică-l în sus, în sens opus încearcă să tragi buzele cât mai jos, în punctul maxim menține 10 secunde, după care repetă de 10 ori.

7.Exercițiul pentru ridicarea colțurilor gurii

Strânge buzele, trăgându-le în interior. Cu degetele arătătoare trage colțurile gurii în sus, iar cu buzele opune-te. Poziția de maximă contracție menține-o 10 secunde. Repetă exercițiul de 10 ori.

8.Exercițiul pentru conturul ideal al buzelor

Întinde buzele înainte, de parcă ai poza pentru fotografii în care să pari cu buzele mai voluminoase, menține-le așa 10 secunde, iar apoi zâmbește larg și iarăși stai așa 10 secunde. Fă 10 repetări.

9.Exercițiul pentru ridurile din zona buzelor și a nasului

Cu gura deschisă în forma literei „o” fixează degetele arătătoare lângă vârful nasului, trece apăsând de la nas spre tâmple. Fă această mișcare de 10 ori.

10.Exercițiul pentru mușchii gâtului

Aici ar trebui să ei poziție culcată. Apucă-te de gât de parcă te-ai sugruma. Ridică capul 1 cm de la podea. Menține-l așa timp de 30 de secunde. Lasă capul jos și repetă iarăși de 30 de ori.

11.Exercițiul pentru definirea ovalului feței

Ținând maxilarele fără să se atingă, dar cu gura închisă încearcă să întinzi maxilarul de jos înainte, pe cât e posibil. Stai în această poziție 10 secunde, după care relaxează-te. Fă 10 repetări.

12. Exercițiul pentru tonusul facial

Pune degetele arătătoare la colțurile gurii. Cu mișcări circulare apasă ușor pielea și maseaz-o spre pomeți, până la tâmple. Finalizeză trecând pe conturul feței și al bărbiei.

13. Exercițiul pentru micșorarea obrajilor

Pune palmele pe față de parcă intenționezi să te speli. Apasă pielea și mușchi feței trăgând puțin palmele în sus și prin părți. Menține-le așa timp de 10 secunde, după care ia mânile și repetă de 10 ori.

14. Exercițiul pentru tonifierea bărbiei

Ține-te de gât de parcă te-ai sugruma. Apleacă capul pe spate și stai în acestă poziție 10 secunde. Fă 10 repetări.

Sursa