Facebuilding: „antrenează-ți” fața cu 8 exerciții simple

Probabil, ești surprinsă să afli că pot fi antrenați nu doar mușchii corpului, dar și cei ai feței. Îți propunem, în continuare, 8 exerciții pentru mușchii faciali, cu ajutorul cărora vei șterge câțiva ani și oboseala acumulată în timpul acestora.

Să știi că un ten frumos și tânăr nu este așa doar datorită pielii. Pomeții ridicați, linia frumoasă a bărbiei și lipsa adânciturilor de lângă nas și buze sunt și ele un indicator al tinereții tenului.

Din păcate, timpul își ea al său cu ajutorul forței gravitaționale care lasă în jos pomeții și mai formează o bărbie în plus.

Un bun ajutor pentru aceste probleme este cosmetologia modernă, doar că efectul acesteia este unul unilateral. Facebuilding-ul este cel care te va ajuta să-ți „construiești” fața din interior, după principiile de bază ale tinereții.

Cel mai important e că pentru facebuilding nu ai nevoie de aparate speciale de fitness sau de îmbrăcăminte sportivă. Îl poți practica oriunde, oricând, fără o pregătire specială. Iar peste 2 săptămâni vei putea observa și primele rezultate.

Așadar, să începem!

1.Exercițiu pentru frunte.

Pune degetele ambelor mâni pe frunte. Degetele inelare trebuie să se afle pe sprâncene. Aflându-te în această poziție, încearcă să ridici sprâncenele, ridicând, astfel, și pielea de pe frunte.

2.Exercițiu pentru ochi.

Deschide ochii cât mai larg, după care relaxează-te. Altfel spus holbează-te pentru câteva secunde de mai multe ori.

3.Exercițiu pentru obraji.

Pune degetele la colțul gurii și zâmbește până la urechi, contractând mușchii, după care relaxază-i.

4.Exercițiu pentru colțurile gurii lăsate.

Strânge buzele în interior și ridică  colțurile gurii în sus, de parcă ai zâmbi. Menține un pic și relaxează. Acest exercițiu previne și apariția ridurilor de deasupra buzei.

5.Exercițiu împotriva ridurilor din jurul ochilor.

Apasă cu degetele colțurile externe ale ochilor și contractează maximal pleoapele inferioare. Relaxează și repetă.

6.Exercițiu pentru bărbie dublă.

Pune pumnii sub bărbie și încearcă să deschizi gura împotriva rezistenței. Apoi, stând cu degetul mare sub barbă, scoate maximal limba.

7.Exercițiu pentru gât.

Trage forțat buza inferioară, astfel încât să dezgolești dinții de jos. Exercițiul va fi efectuat corect dacă în acest timp vor fi evidențiați mușchii gâtului.

8.Exercițiu pentru întregul contur al feței

Încearcă să contractezi mușchii obrajilor și ai bărbiei în timp ce deschizi larg gura și împingi în față mandibula inferioară. Contractează mușchii gâtului și ai mandibulei, după care relaxează-i.

Se recomandă să faci aceste exerciții în fiecare zi, începând de la 5 repetări pentru fiecare. Contractarea va ține 6 secunde, iar numărul de repetări va fi majorat treptat până la 20.

Sursa