Există oameni-șanse…Ei vin atunci când nu ești pregătit

Ei apar pe neașteptate în viața ta, fără să te anunțe și deseori atunci când nu ești pregătit. Ca un stimul.

Ei știu mai multe, pot mai multe, simt mai bine legătura cu Cosmosul, se înțeleg mai bine și văd lumea diferit. Ei încep relații cu tine. Nu poți spune că vrei să fii într-o relație cu un om până la nivelul căruia mai ai de crescut.

Dar omul-șansă vine. El vede realitatea mai clară și mai adâncă. Știu că iubirea este colorată. Este un nivel. Restul e chinuitor.

Paradoxal este faptul că cel care are nevoie de sprijin spiritual nu recunoaște asta. Și aici începe lupta. Lupta pentru autonomie.  Sufletul tău începe să sufere. Se simtă atacat, presat, pus în ramă. Nu se simte fericit. Dar cum acest om știe să te asculte, începe conflictul interior: să fii tu sau să păstrezi relația.

Să păstrezi relația este să cazi într-o adâncă dependență emoțională. Un om va fi eclipsat de altul. Și unul și altul vor avea de suferit: pentru simte că asupra lui se face presiune. Drumul dezvoltării este complicat încă de la început.

Aici nu există rețete. Fiecare adună puzzle-uri din viața sa, și din dezvoltarea sa spirituală. Dar această cale este atât de frumoasă că nu merită să renunți. Nici pentru o clipă. Doar trebuie să aștepți cu răbdarea sufletul tău pereche..