Esti introvertit sau extravertit? Aceasta imagine iti poate da raspunsul la cea mai comuna clasificare a tipurilor de personalitate

Conform uneia dintre cele mai comune clasificări ale tipurilor de personalitate, cei mai mulți dintre noi suntem fie introvertiți, fie extrovertiți. Carl Jung a fost unul dintre primii psihologi care au adus în atenția publicului noțiunile de introversiune și extraversiune, în secolul XX. Potrivit acestuia, principala diferență dintre personalități consta în modul în care individul relaționează cu exteriorul.

Astfel, o persoană introvertită se concentrează mai degrabă asupra propriului univers interior, în timp ce o persoană extravertită își găsește energia atunci când interacționează cu lumea exterioară.

Nu sunteți sigur din care dintre aceste grupuri faceți parte? Puteți afla cu ușurință. Aruncați o privire la imaginea de mai jos. Priveste doar cateva secunde.

Ce ai vazut mai intai in imaginea de mai sus? Este foarte important care a fost prima ta impresie.

Iată si interpretarea rezultatelor.

Dacă ai vazut un sfeșnic (lumanare), înseamnă că esti introvertit. Te concentrezi în primul rând pe lumea ta interioară, pe propriile interese, hobby-uri și nevoi. Ai tendința de a nu fi in centrul atentiei, atunci cand te afli intr-o companie. A sta prea mult timp în compania altora poate fi obositor. Îți place să petreci timpul singur și nu te plictisești niciodată de tine însuți. Îți păstrezi ideile pentru tine sau le împărtășești după ce ai analizat în prealabil cu atenție situația.

Daca ai vazut două fețe care se uita una la alta? Atunci esti extrovertit și iti place sa te afli chiar si in grupuri de oameni pe care la inceput nu ii cunosti. Esti un om deschis, încrezător și iti place să fii în centrul atenției. Interacționezi ușor cu ceilalți și urăști plictiseala. Singurătatea este cea mai mare tortură pentru tine. Îți iei energia din prezența oamenilor. Îți place să vorbești și să-ți împărtășești sentimentele cu ceilalți. Ai tendința de a avea mulți prieteni și o viață socială plină. Sunteți optimist și vedeți obstacolele mai degrabă ca pe niște provocări și obiective decât ca pe niște dificultăți ale vieții. Sunteți adesea impulsiv și puteți face sau spune lucruri pe care le puteți regreta mai târziu.