Energia feminină costă scump…

e2a4912d2c068274333cdbc350227436

Trăia o femeie tânără şi bună, care avea o relație cu un bărbat. Era dragoste între ei. Totul era spus, promisiunile făcute. Mai erau probabil şi alte acțiuni despre care ea, habar nu avea. El avea totul hotărât. După spusele lui. Ce este „tot”, rămâne după cadru. Reparațiile le făcea singură. Despre problemele de la muncă, vorbea cu prietenele, pentru că el avea alte chestiuni, mult mai importante, şi nu era disponibil.

Despre nevoile ei, nu era întrebată, şi nici ajutată, pentru că femeia nu poate avea probleme serioase, în opinia lui. În schimb, el făcea promisiuni că-şi va arăta dragostea şi respectul, când în sfârșit se va clarifica cu toate problemele. Ea aștepta acest moment luminos.

Undeva, locuia o altă femeie bună şi inteligentă, care deasemenea avea o relație cu un bărbat. Şi mai avea şi 2 copii adolescenți şi fost soţ. Cu acest bărbat femeia avea o relație serioasă. Într-atât de serioasă, încât el s-a oferit s-o ajute cu repararea mașinii, schimbându-i uleiul şi filtrele. Când a venit timpul să plătească, dorința lui de a ajuta, s-a stins. La procurarea patului, în care dorm ambii astăzi, el deasemenea nu a participat. Ea încă mai are o relație cu acest bărbat.

Mai există o femeie, probabil nu prea bună (astfel o consideră cei din jur), pentru că nu are bărbat, adică unul care ar putea fi considerat bun pentru o relație stabilă. În schimb, are prieteni-bărbați, cu care nu are nici „dragoste” nici „sex”.

Nu are nici cuvinte, nici promisiuni sau un viitor luminos. Are doar un prezent cald şi gingaş. Unul din acești prieteni i-a reparat mașina, altul i-a dat bani în împrumut pentru apartament şi a coordonat cu muncitorii în timpul reparațiilor, al treilea o ajută cu afacerea.

Ce le oferă ea în schimb? Nu știu. Presupun, că le oferă ceea, de ce au nevoie. Probabil căldura şi atenția care le lipsește, sau poate comunică „sufletește”, poate îi ajută să-şi crească încrederea în sine. De ce nu le ajung aceste lucruri? Pentru că ea însăși, le prețuiește.  Pentru că e sigură, că energia feminină costă scump şi consideră acțiunile acestor bărbați la adresa ei, un schimb egal. 

Sau poate că nu e legată de rezultat… nu are nevoie de ei, într-atât de mult încât să suporte şi să ierte tot felul de lucruri.

Cel mai probabil, pur şi simplu ştie, că acel bărbat unic trebuie să-l alegi, nu să te atașezi de primul care ţi-a spus „te iubesc”.

Şi de ce primele 2 cazuri sunt aşa, aţi înţeles şi singuri. Aţi înțeles, doar?

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!