Dungile orizontale nu sunt o alegere bună: 10 reguli importante pentru manichiura unghiilor scurte

Unele femei dintr-un motiv sau altul preferă unghiile scurte. Desigur, această lungime a unghiile este destul de feminină, elegantă și face degetele incredibil de fragile.

Dar nu este întotdeauna posibil să creezi o manichiură elegantă și frumoasă pe unghii scurte. De ce? Poate pentru că ignori cele mai importante 10 reguli ale manichiurii pentru unghiile scurte.

Nu crezi? Citește atunci cu atenție punctele enumerate mai jos și convinge-te că problema cel mai des, constă anume în nerespectarea acestor reguli.

Tabu: manichiura cu dungi orizontale

Ca și în cazul hainelor, un imprimeu orizontal sub formă de dungi nu funcționează exact așa cum ne-am dori. Și anume că extinde placa unghiilor și scurtează oarecum lungimea vizuală ale acestora. Drept urmare, dacă unghiile tale sunt destul de late, vei obține o manichiură absurdă care va strica pur și simplu imaginea.

Alegerea perfectă: manichiura cu ojă roșie

Culoarea roșie este incredibil de versatilă și arată excelent atât pe unghiile lungi cât și pe cele scurte. Un astfel de ton arată scump, mai ales dacă este reprezentat de o nuanță mai profundă și mai întunecată.

Tabu: manichiură franțuzească

Da, manichiura franceză este incredibil de frumoasă, dar se potrivește doar acelor unghii a căror lungime se extinde ușor dincolo de deget.

În cazul unghiilor foarte scurte, french-ul va arăta, evident, nu prea bine și doar va scurta vizual placa unghiei care și așa este scurtă.

Specialiștii în domeniul nail-art, în acest caz oferă alternative, și anume manichiura franțuzească inversată, precum și manichiura lunară.

Alegerea perfectă: maniciură cu sclipici

Sclipiciul și luciul arată incredibil de interesant pe o placă scurtă a unghiilor. Poți folosi un astfel de decor atunci când mergi la o petrecere!

Tabu: manichiură în nuanțe deschise

Un alt tabu este manichiura în nuanțele foarte deschise, care vor „mânca” vizual spațiul, iar unghiile vor părea și mai mici. Cea mai bună alternativă sunt culorile închise care funcționează perfect pe o suprafață scurtă a unghiilor.

Alegerea perfectă: împinge cuticula înapoi

O altă regulă despre care vorbesc în mod constant experții este tăierea cuticulelor. Dacă manichiura circumcisă nu este cea mai bună modalitate pentru tine, atunci pur și simplu îndepărtează cuticulele de pe unghie cu ajutorul unui bețișor pentru cuticule. Un astfel de truc vor face placa unghiilor să fie mai lungă.

Tabu: design prea complicat

Manichiura cu design prea complex arată oarecum ridicol pe unghiile scurte. Și totul datorită faptului că un design ”încărcat” face placa unghiilor vizual mai scurtă.

Alegerea perfectă: negative space

Tehnica unghiei nude rămâne a fi în trend. Funcționează excelent nu numai cu unghiile lungi, ci și cu cele scurte.

Tabu: unghii cu mult decor

Unghiile scurte nu arată bine cu mult decor, fiind că aplicarea unui decor excesiv, obții un design lipsit de gust, care în mod clar nu va crea o imagine frumoasă și elegantă.

Alegerea perfectă: armonia manichiurii cu imaginea

Dacă vrei să-ți creezi un look interesant și armonios, creează-ți o manichiură care să se potrivească aspectului tău. De exemplu, culoarea unghiilor se poate potrivi complet tonului rochiei sau accesoriilor tale.

Dacă vei respecta aceste 10 reguli simple pentru unghiile scurte, vei fi întotdeauna încântată de manichiura și de imaginea ta în ansamblu.