Dragostea după 35

Știi, după 35 de ani, altceva mi se pare romantic și sexy la un bărbat. Altceva decât la 18 ani, am în vedere. Pe atunci o floare și o șampanie unea familia. Chiar și la 20 de ani ”ai ochi frumoși” și ”te-am așteptat toată viața”, funcționau minunat. Azi nu te mai uimește nici curierul care îți aduce liliac în plină iarnă. E magic desigur, da… O mână de verdeață de la piață te va face să zâmbești mai degrabă.

12067[1]

Înainte era mai simplu. Spune el ridicându-și brutal o sprânceană, ”am obosit să fiu ideal pentru toți, vreau să fiu ideal doar pentru tine”, și tu la ai tăi 18 ani te-ai topit, pentru că el e minunat”!

Înainte aș fi plâns de fericire dacă cineva ar fi venit la geamul casei mele pe capota automobilului și mi-ar fi întins un buchet de flori.

Atunci când chiar a venit, scorpia cinică din mine a privit pe geam, și a început să își declare nemulțumirea de acoperișul stricat, asigurare…

Înainte îmi plăcea când nu mă observa. Mi se pornea sângele aventurier. Acum nu-i observi pe cei care nu te observă. Și pe cei care au o viață complicată, nici pe care care dispar fără să sune, și cei care nu știu ce vor.

De ce să rezolvi integrame? Înainte vroiai ca toată lumea să te admire pentru ceea ce poți să facă singură, fără ajutorul bărbaților. Acum ai nevoie de un bărbat adevărat care va decide, te va aduce, va repara yala, va deschide borcanul și îți va pupa mâna.

Înainte un parfum și ursulețul de pluș te bucurau nespus. Acum… Acum parfumurile de bucură. Dar o tigaie performantă este mult mai bună decât urșii.

Înainte vroiai să fii dusă într-un loc la modă, acum ești super-tentată de expresia ”hai să mâncăm undeva”. Și este sexy când gătește o cină simplă și gustoasă. Chiar și paste să fie, pentru că ele mie îmi plac.

Înainte îmi plăceau bărbații la modă, acum mă pun în gardă.

În locul șmecherilor atractivi, inima îți este atinsă de tăticii gingași, în locul brutalilor originali, cei, cu care este vesel și simplu. În locul celor perfect bărbieriți – cei bărboși și cu tatuaje.

Înainte cei care spuneau ”sexul nu e cel mai important”, se considerau prinți gentili, acum îmi provoacă suspiciuni sumbre…

Este greu de explicat, dar înainte mă încântau povestirile despre cum s-a îmbătat, a gonit motocicleta, a stricat mașina, pentru că nu-i este frică de viteză.

Acum îmi este greață de asemenea bărbați, și caut sportivi care nu consumă alcool, și care respectă regulile de circulație.

Înainte era minunat dacă el te conducea. Acum mori de fericire dacă îți pune în mână cheile de la o mașină și te întreabă: ”vrei să te conduci acasă?”.

Bărbații însurați, după 35 devin prieteni buni, pentru că după toate situațiile în care ai fost știi că ei sunt ca zahărul pe noapte. Pot provoca boli de inimă.

Mă atrage în mod deosebit încă un lucru. Stai, bei o cafea cu un medic chirurg și auzi povești despre cum a reușit să facă o mulțime de operații. Și înțelegi că asta e mai mult decât șampania, mașinile scumpe și alte prostii….

Este sexy atunci când este vesel și simplu. Este sexy când e deștept, grijuliu, când este sincer. Și fidelitatea este sexy.

Fleacuri de genul ”merge prin casă în chiloți și ciorapi” nu mai sunt așa de importante.

Un lucră însă a rămas neschimbat – este la fel de frumos și romantic să te îmbrățișezi pe o bancă, în parc…