Descoperă condimentul-minune ce luptă eficient cu obezitatea, insomnia, anemia, diabetul, viermii paraziți, aciditatea gastrică și …

Chimenul este un condiment extraordinar, foarte popular în bucătăria indiană. De fapt beneficiile pe care le are acest condiment sunt nenumărate.

Noi am hotărât să le prezentăm pe 11 dintre ele.

1.Are proprietăți de ameliorare a indigestiei.

Dacă suferiți de indigestie, vă recomandăm un amestec din părți egale de ghimbir uscat, chimen, piper negru și sare. Consumați o lingură din acest amestec împreună cu apă plată, imediat după masă.

2.Ajută în cazul acidității gastrice sporite.

Întrebuințat în stare nefiartă, chimenul este capabil să normalizeze aciditatea gastrică. Dar mai eficient poate fi amestecat în aceeași proporție cu zahăr și coriandru. Doza recomandată este de o lingură dimineața și seara împreună cu apă plată.

3.Elimină din organism paraziții intestinali.

Este suficient să consumi de două ori pe zi 20-40 ml de decoct de chimen și vei scăpa de viermii paraziți foarte curând. Pentru a prepara decoctul aveți nevoie de 15 g de chimen și 400 ml de apă, care se fierb până ce în vas va rămâne doar o pătrime din lichid.

4.Este de folos în cazul vomitărilor frecvente.

Pentru a scăpa de vomitat este necesar să amesteci o lingură de chimen prăjit cu miere și s-o consumi după fiecare masă.

5.Poate fi un bun aliat al luptei contra tusei și a răcelii.

Ceaiul de chimen este foarte eficient contra simptomelor de răceală, deoarece are efect antiseptic. În special, acesta ajută în cazul tusei productive, deoarece facilitează eliminarea sputei și curățirea plămânilor.

6.Te ajută să alungi insomnia.

Rețeta e foate simplă: pisează o banană și adaugă cam jumătate de linguriță de chimen măcinat și în prealabil prăjit. Consumând această masă după prânz, noaptea vei dormi fără probleme.

7.Te scapă de durerea de burtă.

Pentru a scăpa de durere este suficient să bei un amestec din 3 g de chimen și apă calduță.

8.Combate anemia.

Chimenul este bogat în fier, de aceea întrebuințarea lui este indicată femeilor gravide sau pur și simplu persoanelor care suferă de un deficit de fier.

9.Contribuie la curățirea de toxine a ficatului.

Consumarea zilnică a chimenului va determina ficatul tău să fie mereu ca nou. Acest condiment elimină eficient toxinele și îl apără de altele noi.

10.Este un remediu bun contra constipației.

Chimenul, alături de ghimbirul uscat, praful de curry și piperul negru te va ajuta să scapi de constipație. Dacă adăugați la ele sare și puțin unt și le consumați împreună cu orez fiert, succesul e garantat.

11.Se recomandă în cazul diabetului.

Pentru ca să scazi nivelul zahărului în sânge va fi suficient să bei câte un pahar -două de apă plată cu praf de chimen.

Sursa