Dacă îţi PLACE somnul de zi, NEAPĂRAT citește acest articol!

main-56-690x252_tumb_660

1. Somnul de zi îmbunătățește dispoziția pe parcursul întregii zile.

Serotonina este responsabilă de sentimentul de fericire. Acesta este eliberată în cantități mari atunci când dormi. Prin urmare, un pui de somn poate creste considerabil cantitatea de serotonină, respectiv te vei simți mai relaxat și încrezător.

2. Este dovedit faptul că somnul in timpul zilei creşte capacitatea de a gestiona informațiile primite.

Participanților la un studiu li s-a dat posibilitatea de a dormi jumătate de oră în timpul zilei. În rezultat productivitatea a crescut în mod semnificativ. O oră de somn în timpul zilei a dus la o productivitate şi mai mare.

3. Somnul de zi sporește atenția.

Cum a arătat un studiu NASA, după un pui de somn de 40 de minute, atenția creşte cu 100%, iar după un somn de 20 de minute ești gata pregătit de luptă. Efectul somnului de zi poate fi comparat cu consumul a 200 mg de cofeină.

4. Somnul de zi sporește creativitatea.

Pe exemplul pictorului Leonardo da Vinci, care putea dormi de câteva ori pe zi şi reduce la minimum somnul în timpul nopții, putem constata că datorită unui astfel de regim, creşte considerabil potențialul creativ. Acest lucru se datorează intensificării simțurilor, care apar la o persoană bine odihnită.

1-65_tumb_660

5. Un somn bun contribuie la îmbunatățirea memoriei.

Memoria participă la situații care necesită multă atenție şi este mult mai efectivă atunci când sunteți bine odihnit. Somnul de zi te poate chiar ajuta să păstrezi amintiri pe o lungă perioadă de timp.

6. Somnul de zi te poate ajuta să-ţi intensifici simţurile.

Un somn scurt de zi te poate ajuta să-ţi intensifici mirosul, gustul, vederea şi auzul. Un pui de somn în timpul zilei, crește percepția senzorială şi este aproape la fel ca somnul din timpul nopții. Vei putea simți o mare diferență la modul în care sună muzica, sau ce gust are mâncarea.

7. Somnul de zi ajută la reglarea fiziologică a sănătății.

În organismul oamenilor care nu dorm în timpul zilei, se poate observa un nivel înalt de cortizon. Aceste hormon e legat de stres, iar un nivel prea ridicat poate provoca daune sistemului imunitar. Un somn scurt în timpul zilei îi va permite organismului să activeze hormonii de creștere, care inactivează cortizonul, reducând nivelul stresului fiziologic.

2-51_tumb_660

Dacă ţi-a plăcut acest articol distribuie prietenilor!