Cum şi care uleiuri îndepărtează ridurile din jurul ochilor!

Uleiul este cel mai bun hidratant al pielii din jurul ochilor, te ajuta sa scapi de riduri, ajutindu-te sa ramii tinara. Folositi aceste uleiuri minunate si salvati-va pielea fina din jurul ochilor de riduri!

1. Uleiul de masline

Acest ulei are o popularitate mare in a indeparta ridurile din jurul ochilor, printre femeiele care au grija de pielea sa. Cel mai simplu remediu contra ridurilor din jurul ochilor vor fi compresele simple cu ulei de masilne. E indeajuns sa umezesti tampoane de bumbac in ulei si sa le tii pe ochi timp de 10 minute. Dupa indepartarea compresului, se poate de masat usor cu virful degetelor. Iar daca veti adauga in 50g de ulei de masline si vitamina E in capsule, atunci veti obtine o masca hranitoare. O astfel de masca poti sa o aplici in fiece seara pentru doar 5 minute, iar dupa aplicare nu e nevoie de spalat, ci pur si simplu stergi cu un servetel.

2.Untul (grasimea extrasa din smintina dulce)

Putini sunt cei care stiu efectul untului contra ridurilor din jurul ochilor. E indeajuns ca sa ungi pleoapele inferioare si exterioare si sa lasi sa se inmoaie pe noapte. Acesta grasime este eficienta nu numai contra ridurilor din jurul ochilor, ci si in prevenirea acestora. Pe baza acestei grasimi se poate de preparat o crema. Pentru inceput e necesar sa torni 100ml apa peste cite 1/2 lingura de romanita si flori de tei,  si sa lasi sa se infuzeze in jur de 15 minute. Se adauga 2 linguri din aceasta infuzie peste o lingura de unt. Se poate de adaugat si o lingurita de ulei de ricin. Apoi se amesteca bine toate ingredientele pina se formeaza o crema. Aceasta crema se poate de folosit zi de zi inainte de somn aplicindu-se pe pleoape si colturile ochilor.

3.Uleiurile esentiale

Foarte raspindit contra ridurilor sunt si uleiurile esentiale. Aceste uleiuri sunt caracterizate de o bioactivitate mare, fiindca se obtin prin presarea la rece. Uleile esentiale contra ridurilor din jurul ochilor sunt mai eficiente deoarece moleculele lor au capacitatea de a intra in cele mai adinci straturi ale pielii, ingrijindu-le si hranindu-le. Pentru comprese puteti folosi ulei de piersice, trandafir, migdale si altele.

4.Uleiul de susan

Un mijloc excelent contra ridurilor de pe fata este uleiul de susan. Trebuie sa il incalzesti si sa ungi zona unde se formeaza ridurile deexpresie, lasi sa actioneze timp de o ora, iar grasimea ramasa de inlaturat cu ajutorul unui prosop de hirtie.