Cum se curăță haina din piele de oaie în condiții casnice

e2c50d1708

Un adevărat inamic împotriva frigului este haina din piele de oaie sau de miel. Iar, dacă cumva haina ta preferată şi-a pierdut aspectul sau au apărut pete pe ea, nu te grăbi la curățătorie. O poți curăţa în condiții casnice, destul de ușor.

Iată ce trebuie să ţii minte:

1. Haina din piele trebuie curățată imediat ce s-a murdărit, doar aşa vei obține un rezultat bun.

2. Pentru curățarea acestor tip de haine, produsele pentru haine obișnuite nu întotdeauna ajută. Cea mai bună opțiune – să cumperi un spray profesional sau o cremă, special concepute pentru îngrijirea îmbrăcămintei exterioare de iarnă. În cazul în care nu găseşti astfel de produse, foloseşte ce ai la îndemână.

1_dublenka_0

3.  Haina ta are nevoie de o simplă împrospătate, s-a prăfuit? Utilizează aspiratorul cu duză moale. Ţi s-a pus o pată sau ai fost stropită cu noroi? Așteaptă până când petele se vor usca şi curăță-le cu o perie uscată. După care, înmoaie peria în apă cu săpun şi înlătură cu atenție resturile de murdărie.

4. Dacă de exemplu, vreți să curățați o pată de vin, fiţi atentă: în nici un caz nu presărați sare, cum probabil faceți la alt tip de haine. Cu haina de piele acest truc nu merge, veţi obține linii urâte. În acest caz, se recomandă de utilizat amidon sau griş. În cazul în care pata nu e de grăsime, încercați s-o înlăturați cu o radieră obișnuită.

5. Petele vechi trebuie curățate cu mare atenție. În cele mai multe cazuri o bucățică de tifon înmuiat în benzină te poate ajuta. Însă iniţial, testează un sector mic pe partea dorsală, pentru că nu toate hainele din piele au toleranţă la benzină.

6. Cel mai des aspectul exterior îl strică buzunarele, gulerul şi coatele lucioase, grase.  În acest caz te poate ajuta o perie moale de cauciuc. Aplicați pe ea puţin praf de dinți şi amoniac. Ștergeți zonele lucitoare. Puteți înlocui praful de dinți cu pudră pentru copii sau talc.

7. Nu ștergeți haina prea tare, pentru că îşi va pierde aspectul.

8. Dacă haina s-a șifonat în nici un caz nu folosi aburii pentru a o îndrepta, doar puneți-o pe umeraș.

9. Pentru a scăpa de mirosul urât scoate haina la aer, evitând acțiunea directă a razelor solare.

10. Îngrijește-ţi haina din piele de oaie în condiții casnice după toate regulile şi o vei purta încă mult timp.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!