Cum să-ți schimbi forma ochilor într-un minut, cu ajutorul machiajului

Machiajul ajută fiecare femeie să fie și mai frumoasă. El ascunde neajunsurile, subliniază calitățile și pune accentele. Așadar, dacă nu-ți place forma pe care o ai la ochi, un machiaj potrivit realizat cu niște produse bine alese corectează greșelile și nu te lasă să admiți oportunitatea unei operații plastice. Folosește sfaturile noastre și vei arăta minunat!

25259[1]

Ai nevoie de doar un minut, și din oglindă te va primi un alt om!

25250[1]

Ochii adânciți!

Particularitățile acestui tip de ochi sunt că atunci când sunt deschiși, nu se vede linia pleoapelor, de aceea  machiajul care se aplică pe pleoape este aproape invizibil. Nu e simplu să machiez acest tip de ochi, mai ales dacă vrei să folosești multe culori. Ce e de făcut?

25251[1]

Există două metode: accentuează partea pleoapei care nu se mișcă sub sprânceană sau accentuează punctele extreme ale ochiului.

Pentru a sublinia linia pleoapei externe aplică fardul pe pupila mobilă. Nu uita că această tactică face machiajul foarte intens din punct de vedere vizual.

Cea mai bună soluție în acest sens este totuși sublinierea pleoapei de jos. În machiajul ochilor adânciți în fundul capului este mai bine să folosești farduri mate, care subliniază anume ochii, nu pielea din jurul lor. 

25252[1]

Machiajul începe cu retușarea culorilor de deasupra liniei genelor. Linia fardului trebuie să fie îndreptată spre colțul extrem am sprâncenelor.

Această tehnică îți va contura ochii.
De asemenea poți utiliza eye-liner-ului, pentru a face privirea mai expresivă.

Ochi mici

25253[1]

În cazul în care ai ochii mici, contează nu intensitatea culorilor, ci tehnica corectă de machiaj. Pentru ca ochii să pară mai mari, încearcă să focusezi atenția spre centrul lor.

Linia eye-line-urului de pe pleoapa de sus trebuie să fie mai groasă,
decât cea de pe pleoapa de jos. Cel mai bine este să conturezi această linie cu creion bej sau  de culoarea bronzului.

Pentru a sublinia pleoapa de sus,
folosește gene false, care în centru trebuie să fie mai dese decât la extremități.

25254[1]

Rimelul pe care îl aplici pe genele de jos, trebuie să fie mai generos spre centrul liniei genelor. Nu accentua colțurile exterioare ale ochiului. Acest detaliu îți va lungi vizual linia ochilor, dar nu o va mări.

De asemenea, pentru a deschide ochii,  și pentru a le adăuga culoare și expresivitate, poți sublinia pleoapa de jos cu fard de culoare deschisă.

25255[1]

Ochi rotunzi

25256[1]

Ochilor rotunzi nu le-ar strica un efect ușor de ochi de pisică. Accentul principal trebuie să fie pus pe colțurile extreme ale ochilor, care va permite lungirea vizuală a ochilor.

Nu pune pe pleoapa mobilă fard de culoare închisă.
Mai bine folosește pentru această zonă farduri de culoare deschisă.

25257[1]

Linia făcută cu eye-liner-ului trebuie să fie trasă din locul în care încep genele. Ea trebuie să se termine cu o mică săgeată.

25258[1]

De asemenea, pentru a machia ochii rotunzi poți folosi creionul de culoarea bronzului sau un creion cu nuanțe maronii, care îți va lungi ochii din punct de vedere vizual.