Cum să-ți înălbești unghiile în condiții de casă: 15 remedii naturiste

Observi că în ultima vreme unghiile tale s-au întunecat și ai vrea să le redai strălucirea și aspectul sănătos cum erau pe vremuri ? În acest articol vei găsi 15 moduri de a înălbi unghiile în condiții de casă. Îți vom spune cum să alegi cele mai inofensive produse și cum să-ți cureți unghiile fără a le deteriora.custom dodgers jersey nfl jersey sales couples sex toys custom jersey cheap jerseys for sale women’s nike air max best wig outlet wigs on sale adidas yeezy foam runner onyx wigs for sale nike air max 90 white nike air max 270 womens black wig custom jerseys baseball jordan for sale 

Fiecare fată visează la unghii frumoase și bine îngrijite și face tot posibilul și imposibilul pentru a le menține în stare excelentă. Cu toate acestea, unghiile își pot pierde frumusețea sub influența anumitor factori. Pentru a determina care va fi cel mai eficient mode de înălbire, ar trebui mai întâi să afli care a fost cauza schimbării culorii unghiilor tale.

Modalități de albire a unghiilor în condiții de casă

1. Săpun

Punem mâinile într-o baie cu apă fierbinte unde aruncăm și o tabletă de săpun obișnuit pentru copii. Când unghiile sunt ușor aburite și cuticulele devin mai moi, răzuiește cu săpunul fiecare deget astfel încât acesta să ajungă și sub unghii. Așteaptă câteva minute,  iar apoi periază-ți unghiile și clătește-le sub jetul de apă.

2. Bicarbonat de sodiu

Probabil ai auzit că bicarbonatul de sodiu este folosit pentru albirea dinților. Aceasta nu este cea mai recomandată metodă deoarece bicarbonatul de sodiu este abraziv și roade smalțul, făcând dinții mai sensibili. Cu toate acestea, cu unghiile situație este mai simplă. Umezește o perie moale și presară bicarbonat de sodiu pe ea. Apoi periază-ți unghii cu acesta.

Sfat: Dacă ai unghii mai lungi, această procedură te poate răni. Cel mai bine ar fi să le faci o baie. Toarnă apă caldă într-un bol iar apoi adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu acolo. Ține mâinile în acea baie timp de 15 minute. Băile cu bicarbonat de sodiu pot fi făcute o dată pe săptămână. Această procedură nu doar că va curăța unghiile, dar și le va întări. 

3. Sucul de lămâie

Cel mai simplu și ieftin mode de a-ți înălbi unghiile în condiții de casă este să folosești sucul de lămâie. Pentru a face acest lucru, umezește un disc de vată cu suc de lămâie și freacă regulat unghiile cu aceasta. Ai putea pur și simplu să pui degetele într-o lămâie și să le ții acolo timp de câteva minute. De asemene, ai putea adăuga puțin ulei de măsline în sucul de lămâie deoarece acest produs te va ajuta și la întărirea unghiilor.

4. Oțetul

Bucătarii profesioniști recomandă apa cu oțet de mere pentru a curăța mâinile după pregătirea bucatelor care au substanțe colorate. La fel ca și sucul de lămâie, oțetul conține acid care distrug enzimele colorate. Oțetul nu este doar un sos excelent pentru salată ci și un produs inofensiv de curățare.

Sfat: Nu-ți spăla niciodată mâinile cu săpun după ce ai tăiat sfecla, deoarece acest lucru îți va transforma degetele și unghiile în violet.

5. Apa de mare

Dacă locuiești într-un oraș pe malul mării sau ai fost în stațiune pe litoral, poate ai observat că unghiile tale au devenit mai deschise. Apa de mare este bogată în minerale și datorită compoziției sale, nu numai că înălbește unghiile, ci și le întărește. Printre altele, apa de mare conține particule de nisip care asigură un peeling natural, eliminând celulele moarte și murdăria de pe suprafața pielii. Dacă nu ai posibilitatea să pleci la mare, pregătește acasă o baie cu sare.

6. Băile cu sare

O baie cu sare de mare, albește și întărește perfect unghiile. Diluează două lingurițe de sare într-un pahar cu apă caldă. Înmoaie acolo unghiile și stai așa timp de 15 minute. După asta, spală-ți mâinile într-o apă caldă simplă și aplică apoi o cremă hidratantă sau ulei vegetal. Pentru a avea efect, trebuie să faci astfel de băi de două ori pe săptămână.

Sfat: dacă nu ai sare de mare acasă, poți sare de mare obișnuită din bucătărie.

7. Florile de mușețel

Încearcă să ai mereu acasă câteva flori de mușețel. Acesta este un remediu natural pentru multe afecțiuni și poate fi achiziționat la orice farmacie. Toarnă o lingură de flori uscate într-un vas și toarnă un pahar de apă clocotită, apoi lasă apa timp de 15 minute. Când poțiunea se răcește puțin, poți ține mâinile în apă timp de jumătate de oră. Este de dorit să folosești această baie de mușețel zilnic, timp de o lună. Rezultatul te va mulțumi, cu siguranță. Unghiile se vor înălbi, iar pielea va deveni mai mătăsoasă.

8. Uleiuri esențiale

Poți aplica uleiul de ricin pe unghii. Acesta ajută la înmuierea cuticulelor și la întărirea unghiilor. O altă metodă eficientă este să adaugi câteva picături de ylang-ylang și jojoba în sucul dintr-o jumătate de lămâie. Șterge-ți unghiile cu această soluție dimineața și seara.

Sfat: Uleiurile esențiale sunt concentrate și pot să-ți irite pielea așa că trebuie să le folosești în cantități mici. Fii conștientă de faptul că uleiurile esențiale pot dizolva plasticul. Pentru pregătirea băilor cu ulei, cel mai bine este să folosești un vas de sticlă, lemn sau faianță.

9. Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este renumit ca fiind un bun agent de înălbire și este excelent pentru curățarea unghiilor. Folosește o lingură de peroxid de hidrogen de 3% la două linguri de praf de copt. Acest amestec se aplică pe unghii. După 2-3 minute, clătește cu apă, frecând ușor amestecul pe unghii.

10. Glicerina

Poți cumpăra glicerina de la orice farmacie. Aceasta îți va înălbi perfect unghiile și le va reda un aspect sănătos. Se amestecă glicerina și peroxidul de hidrogen într-un raport de 1/5 și se aplică pe unghii. După 3-4 minute, spală amestecul cu apă caldă.

11. Pastă de dinți

Încă un mic truc pentru o manichiură grozavă. Seara când te speli pe dinți, încearcă să -ți periezi și unghiile cu pasta de dinți. Pentru aceasta folosește o altă perie. În timp, vei observa cum unghiile tale devin mai albe.

12. Pila de unghii din sticlă

Pila de unghii din sticlă, este un instrument perfect de curățat. Pila are o suprafață ușor aspră, ceea ce îți permite să îndepărtezi cu ușurință și delicatețe resturile de lac. Lustruiește-ți astfel unghiile o dată pe săptămână dar nu exagera. Nu te lăsa speriată de prețul pilelor de sticlă pentru că acestea sunt realizate dintr-un material rezistent și te va servi mulți ani înainte.

Sfat: este mai bine să nu folosești pile metalice obișnuite atunci când șlefuiești suprafața unghiilor, deoarece acestea creează fisuri mici unde ar putea să se strecoare ciuperca. 

13. Amidonul

Folosește amidonul uscat și diluează-l în lapte până obții consistența de smântână groasă. Scufundă mâinile în acest amestec și lasă-le acolo timp de 20 de minute. Apoi clătește mâinile cu apă caldă. Poți spori efectul de albire diluând amidonul nu cu lapte, ci cu suc de lămâie. Dacă ai răni pe degete atunci, substanțele de acid sau sare pot provoca o senzație de arsură neplăcută. Amidonul, dimpotrivă va calma pielea iritată.

Sfat: deoarece acest amestec usucă pielea, este indicat să aplici o cremă hidratantă pe mâini și unghii după procedură.

14. Castraveții și sucul de aloe

O floare de aloe este pur și simplu de neînlocuit în viața de zi cu zi. Nu numai că decorează pervazul ferestrei, ci tratează tăieturile, acneea, mătreața, ciuperca, și, de asemenea albește pielea și unghiile. După ce rupi o frunză de aloe, trebuie să o tai și să aplici sucul acesteia pe unghii. După câteva minute, clătește mâinile cu apă caldă. Substanțele care se conțin în frunzele de aloe, accelerează creșterea unghiilor. Alantoina este substanța din această floare care separă celulele moarte de pe piele și ajută la regenerarea acesteia. Iar B-carotenul (transformat în vitamina A) stimulează creșterea țesuturilor.

Un alt înălbitor popular printre remediile naturiste este sucul de castraveți. La fel ca și cartofii, acesta nu provoacă reacții alergice și calmează pielea iritată. Rade castravetele, adaugă la acesta sucul de aloe și ține mâinile înmuiate în acest amestec timp de jumătate de oră.

15. Creioane, lacuri și geluri pentru albirea unghiilor

Dacă nu ai nici timp și nici dorința de a-ți înălbi unghiile în condiții de casă, atunci poți achiziționa un gel, creion, sau lac special dintr-un magazin de produse cosmetice. Pentru a primi efectul dorit, este suficient să aplici produsul regulat pe unghii. Deși aceste produse fac față problemei, acestea au o serie de dezavantaje. În primul rând, în orașele mai mici nu prea găsești astfel de produse și va trebui să aștepți ceva timp pentru ca acesta să ajungă la tine prin livrare. În al doilea rând, prețurile pentru produsele profesionale de îngrijire nu sunt accesibile pentru toată lumea. În al treilea rând, companiile cosmetice susțin că pentru un efect super rapid ar trebui să cumperi o cantitate mai mare de produs cosmetic. Cred că ai înțeles ideea.

Cauzele decolorării unghiilor

1. Lacurile de unghii

Folosirea frecventă a lacurilor de unghii duce la aceea că placa de unghii devine mai fragilă, se exfoliază și capătă o nuanță urâtă gălbuie și uneori chiar gri. Încearcă să utilizezi numai lacuri de înaltă calitate și produse de îndepărtare a lacurilor care nu conțin acetonă. Ai putea period să încetezi să-ți vopsești unghiile, astfel încât să le lași să respire. Pentru îndepărtarea lacului rămas pe unghii, poți folosi un burete sau o cârpă de bumbac.

2. Grădinăritul și gătitul

După contactul cu tufele de roșii, mâinile tale se vor transforma rapid într-o culoare gălbuie neplăcută. Dacă trebuie să lucrezi des în grădină, asigură-te că porți mănuși. Gătitul mâncărurilor care conțin alimente colorate, pot afecta aspectul unghiilor.

3. Obiceiurile proaste și alimentația incorectă

Obiceiurile proaste, în special fumatul și alimentația nesănătoasă, sunt dăunătoare pentru unghii și starea lor. Calea de ieșire din această situație este să scapi de fumat, să-ți schimbi stilul de viață și dieta. O serie de produse (brânză de vaci, pește etc.) îți vor permite să-ți readuci unghiile la un aspect sănătos.

4. Bolile și leziunile

Unghia se poate înnegri din cauza unei lovituri. În acest caz, ar trebui pur și simplu să aștepți până când unghia crește din nou și apoi să tai secțiunea deteriorată a plăcii. O schimbare de culoare poate fi un semn al unei boli. Dacă procedurile cosmetice și un stil de viață sănătos nu dau rezultatul dorit pentru o lungă perioadă de timp, consultă un medic și fă analizele necesare. Din păcate, în acest caz, remediile naturiste vor avea un efect redus. Cu toate acestea, nu te grăbi să dai mâinile în jos. Este posibil să poți rezolva rapid problema prin consumul de vitamine prescris.

Dacă îngălbenirea unghiilor nu este asociată cu nicio boală, îți oferim mai multe modalități care îți vor înălbi eficient unghiile în condiții de casă.

Pentru a evita pierderea timpului cu tratamente costisitoare de salon, evită principalii factori care provoacă îngălbenirea. Unghiile îngrijite sunt principalul secret al unei manichiuri perfecte. Fie ca mâinile tale să rămână mereu frumoase!