Cum să-ți crești părul mai repede: 7 sfaturi utile pentru viitoarea Rapunzel

Cât de des îți dorești ceea ce pur și simplu nu îți este dat fiziologic: femeile cu părul creț vor părul drept, doamnele cu părul drept visează la bucle – problema veșnică! Life is not fair! Dar măcar îți poți tăia sau crește părul după cum îți dorești. Este vorba doar de timp. Și dacă pentru o tunsoare scurtă ai nevoie de cel mult o oră, atunci creșterea părului necesită mult timp! Există vreo modalitate de a crește rapid părul lung?  Cum să accelerezi creșterea părului? Am adunat toate sfaturile utile mai jos!

Cum să-ți crești rapid părul lung în condiții casnice

Părul lung necesită îngrijire și nutriție specială. Totul este logic: cu cât părul este mai lung, cu atât are nevoie de mai mulți nutrienți. Dacă nu există suficienți nutrienți, părul începe să se descompună și devine imposibil să crească rapid, în principiu, nicio rețetă nu va ajuta! În plus, rata de creștere a părului depinde de starea scalpului – trebuie să i se acorde o atenție specială. Cum să crească rapid părul lung? Urmează sfaturile de mai jos și într-o lună vei observa că părul chiar a început să crească mai activ!

1. Folosește un aparat de masaj când îți speli părul

Indiferent de șamponul pe care îl folosești – cu sau fără sulfați, un aparat de masaj pentru cap nu va fi niciodată de prisos. Masajul scalpului la spălare se poate face cu mâinile, dar de ce, dacă există dispozitive speciale? Pe lângă faptul că aparatul de masaj ajută la curățarea scalpului, stimulează și circulația sângelui, ceea ce îmbunătățește nutriția firelor și creșterea foliculilor de păr.

2. Pentru a face părul să crească mai repede – piaptănă-l mai des

O perie moale este cea mai bună prietenă ta, dacă vrei să crească foarte repede părul! Și aici totul este explicabil: cu cât scapi mai repede de firele deja învechite, cu atât mai repede vor crește cele noi. Pieptănarea este un masaj suplimentar al scalpului, care este pur și simplu necesar pentru a accelera creșterea părului.

3. Rețetă ușoară – activator de creștere a părului

Acesta nu este un truc de marketing – activatorii de înaltă calitate pentru creșterea părului chiar funcționează. În plus, stimulează foliculii de păr și hrănesc scalpul și structura firelor: dacă cauți secrete cum să-ți crești rapid părul, iată unul dintre ele – cu siguranță trebuie să-ți ajuți părul. Încearcă Complexul Super Strong al lui Paul Mitchell sau Triphasic de la Rene Furterer.

4. Măștile cu ulei vor ajuta

Probabil ai auzit despre beneficiile măștilor cu ulei – acestea trebuie aplicate fie pe scalp, fie pe toată lungimea părului. Aproape orice ulei vegetal monocomponent este potrivit pentru acest scop: ulei de migdale, de cocos, de argan sau chiar ulei de măsline. Am studiat recenziile, se spune că uleiul de cocos, ca nimeni altul, ajută la creșterea părului lung relativ rapid. Dacă intenționezi să folosești unul dintre uleiurile monocomponente, reține că nu este suficient doar să îl aplici pe păr. Pentru a crește părul cu ajutorul uleiului, ar trebui să urmezi câțiva pași simpli:

– Aplică ulei nu la rădăcini, ci la vârfuri

– Lasă câteva ore să acționeze

– Clătește bine părul după tratament

Dar reține că această opțiune nu este potrivită pentru toată lumea, deoarece există persoane pentru care uleiurile, dimpotrivă, usucă firele. Cum să înțelegi dacă faci parte din această categorie? Fă-ți o mască și urmărește starea părului.

Pentru a nu pierde mult timp, este mai ușor să folosești soluții de la un magazin profesionist – ulei pentru a-ți hrăni și hidrata părul. Este suficient să-l folosești după fiecare șamponare și nu necesită clătire suplimentară. Freacă câteva picături în palmele mâinilor și aplică pe toată lungimea părului.

5. Alege și utilizează sistematic peeling pentru scalp

Este important să ai grijă de scalp pentru a crește părul gros și lung. Peelingul este o soluție de curățare și îndepărtare a stratului superior keratinizat al pielii. Peelingurile sunt atât chimice (folosind acizi) cât și fizice (cu particule de scrub). Mecanismul este simplu, cu ajutorul peelingului, poți curăța suplimentar scalpul și stimula creșterea părului prin mișcări de masaj și îmbunătăți circulația sângelui în piele.

6. Cumpără un pieptene potrivit

Este important ca pieptenele să nu traumeze părul, iar majoritatea fac acest lucru. Prin urmare, alege pieptenele cu o atenție sporită. Îți recomandăm Tangle Teezer sau Braun Ionic Comb.

Știai că există nu doar perii simple? În curând vor fi mai deștepte decât noi. Periile de păr pot deja multe! De exemplu:

– Descurcă părul

– Hidratează

– Oferă nutriție

– Îndepărtează electricitatea statică

– Tratează

7. Nu mai folosi pentru un timp uscătorul de păr

Un uscător de păr, și cu atât mai mult instrumentele de coafat, îți usucă părul, chiar dacă știi să-l folosești corect. Dacă nu te poți lipsi de uscător, este imperativ să aplici protecție termică pe păr.

Ei bine, și ultimul secret despre cum să crești rapid părul lung – nu îl spăla prea des! În fiecare zi – este exagerat de mult. Scalpul are propriul strat protector. Spălarea de două-trei ori pe săptămână este suficientă!