Cum să porți negru pentru a arăta luxos la 50+: sfaturi de la stiliști

Astăzi învățăm cum să combinăm ținutele întunecate pentru a arăta armonios și elegant. Cu următoarele sfaturi de la stilist, costumele negre nobile vor transforma orice femeie matură într-o divă șic și elegantă.

Nuanța de culoare

Trebuie remarcat faptul că culoarea neagră a hainelor a fost pusă în valoare întodeauna. Și asta trebuie folosit. Datorită regulii monocromului, te poți juca cu materiale. Este deosebit de important ca hainele să fie confecționate din țesături de calitate. De exemplu, o pânză densă fără scame va câștiga întotdeauna peste alte opțiuni.

Nu te teme să combini texturi: drapaj și satin, bumbac și tafta, piele și mătase. Dacă te ții de uniformitate, ținuta ta va arăta perfect. Privește munca designerilor talentați – ei combină întotdeauna materiale.

Cu toate acestea, există un detaliu important de reținut. Negrul poate strica întregul look dacă nu accentuează silueta: poți folosi o curea pentru a-ți accentua talia, sau alege o altă cale. Dar stilul supradimensionat nu te va face mai atractivă.

Plasarea accentelor

Dacă cineva încă te temi să-ți schimbi radical garderoba, următorul sfat este pentru tine. Poți dilua ținuta cu orice altă culoare. De exemplu, nuanțele nude și bej sunt relevante. Dar alte opțiuni aprinse vor arăta grozav. Principalul lucru este să nu exagerezi. Un detaliu colorat (palton sau sacou, pantaloni sau bluză etc.) va sublinia un aspect sofisticat.

Și dacă există dorința de a deveni unică și de a uimi pe alții cu ținuta ta, atunci poți încerca roșu închis și „agresiv”, albastru deschis, galben strălucitor sau orice nuanță care se potrivește gusturilor tale.

Accesoriile potrivite

Fiecare femeie ar trebui să aibă mai multe bijuterii clasice: un șir de perle, o broșă de designer, o eșarfă, brățări. Este mai bine să ai o pereche de cercei scumpi decât un număr mare de bijuterii ieftine. Nu e de mirare că spun că lucrurile mărunte adaugă viață aspectului nostru.

Aspect îngrijit

Culoarea neagră a hainelor nu tolerează mizerie – fiecare defect devine imediat vizibil. Prin urmare, acesta este cel mai important sfat care nu poate fi ignorat. Pe de o parte, acesta este un minus – deoarece este nevoie de mult timp pentru a crea coafura perfectă. Dar rezultatul va fi uimitor. În ceea ce privește fața, cel mai bine este să accentuezi ochii. Datorită machiajului potrivit, poți crea un aspect fatal și atrăgător.